Forskarpodden - om barns och ungas hälsa

Målgrupp: Förskola, Lågstadiet, Mellanstadiet, Gymnasiet, Högstadiet

Arrangör: Uppsala universitet

Teman: Elevhälsa och arbetsmiljö

Nu startar en ny säsong av Forskarpodden, med ett avsnitt om barns och ungas psykiska hälsa. Det handlar om Anna Sarkadis forskning om hur man kan förbättra samhällets stöd till barn som mår dåligt.

Forskarpodden startade i september 2015 vid Uppsala universitet och har hittills släppt 31 avsnitt. Under hösten kommer ytterligare fyra avsnitt, som släpps varannan onsdag fram till jul. Den 7 november kommer ett avsnitt med Carina Jahani som forskar om det utrotningshotade språket balochiska och den 21 november gästas Forskarpodden av Peter Bergsten som forskar om hur barnfetma kan förebyggas.

Hösten samtal kommer att ledas av Gunilla Sthyr och Annica Hulth. De är redaktörer vid kommunikationsavdelningen på Uppsala universitet och har varit projektledare för Forskarpodden sedan starten.

---

Lyssna på forskarpodden

Lyssna på avsnitt 31 med Anna Sarkadi

Fler avsnitt av Forskarpodden

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan?
Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.