Uppsala universitet i film om oro inför högskolestudierna

Målgrupp: Gymnasiet

Ämneskategori: Samhällsvetenskap

Arrangör: Uppsala universitet

Teman: Elevhälsa och arbetsmiljö

Daniels dröm är att bli auktoriserad revisor, men han vill inte lämna tryggheten och vännerna där hemma. Men efter ett mejl till Uppsala universitet får han kontakt med femte-terminaren Adam som tar emot honom och visar honom runt på området.

"Daniel" 

Avsnitt 3 av 3 i UR:s serie "Högskolad"

Daniels dröm är att bli auktoriserad revisor men han vill inte lämna tryggheten och vännerna där hemma. Och så det här med den akademiska världen - kommer han att platsa in och förstå koder och språk? Men efter ett mejl till Uppsala universitet får han kontakt med femte-terminaren Adam som tar emot honom och visar honom runt på området. Daniel förstår snart att det finns en plats för honom här. Friheten väntar runt hörnet.

Se filmen

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan?
Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.