Lärare recenserar

Målgrupp: Lågstadiet, Mellanstadiet, Högstadiet, Gymnasiet

Ämneskategori: Svenska, Konst

Arrangör: Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier

Datum och tid: 2 oktober 2019 – 26 november 2019, kl 19.00 – 20.00

Om du arbetar som lärare, tycker om att gå på teater och dessutom är intresserad av att skriva kan du delta i en fortbildning hösten 2019. Ett samarbete mellan Uppsala universitet och Uppsala stadsteater.

Fortbildningen består av tre aktiviteter (du deltar i alla aktiviteterna):

1. Du ser pjäsen Pennskaftet på Uppsala stadsteater vid valfritt datum efter premiären då pjäsen spelas. Klicka på länken nedan för att komma till pjäsens hemsida och datum: https://uppsalastadsteater.se/pennskaftet/ 

2. Efter besöket skriver du ca en halv sida om din upplevelse av teatern som du skickar in enligt instruktioner.

3. Slutligen deltar du i en workshop den 26 november kl. 17.00–20.00 om recensionen som genre då du också kommer att få feedback på din text, ge feedback till andra, möjlighet till vidareutveckling av din egen text och givetvis diskutera skrivande, teater och hur detta relaterar till din roll som lärare.

Anmäl dig senast 1 oktober till både Linn Areskoug (linn.areskoug@edu.uu.se) och Elisabeth Wennerström (elisabeth.wennerstrom@uppsalastadsteater.se).

Ange vilket datum du vill gå, namn, telefonnummer, e-post och viken skola du arbetar på. När du anmält dig skickas instruktioner om skrivandet, biljett till pjäsen och information om workshopen. Max antal deltagare vid workshopen är 20 personer. Alla delar av fortbildningen är kostnadsfria.
 

”Lärare recenserar” är ett samarbete mellan Uppsala universitet och Uppsala stadsteater. Samarbetet syftar till att utveckla former för skrivande som fortbildning för lärare, men också för att stärka lärares röster i det offentliga samtalet. Målsättningen med projektet ”Lärare recenserar” är att öppna ett forum för dialog, kritisk reflektion, nyfikenhet och kreativitet. För mer information: https://uppsalastadsteater.se/ett-forum-for-larare-pa-teatern

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan?
Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.