Teknikdagar 2019

Målgrupp: Högstadiet

Ämneskategori: Matematik, Biologi, Kemi, Fysik, Naturvetenskap, Teknik, IT/data

Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten

Datum och tid: 28 oktober 2019 – 30 november 2019, kl 08.30 – 15.00

Går du i 7:an, 8:an eller 9:an? I så fall kan du utmana dig själv och kompisarna under tre spännande dagar på Ångströmlaboratoriet och Wilhelm Haglunds Gymnasium!

Vill du utmana dig själv och testa på spännande teknik?

Den 28-30 oktober kan du som är tjej och går på högstadiet få ta del av olika forsknings- och teknikverksamheter som pågår på  Ångströmlaboratoriet på Uppsala universitet. Vi gör även ett besök på Wilhelm Haglunds gymnasium i Gimo som erbjuder ett specialsytt program för oss samt ett studiebesök på Sandvik Coromant.

Det kommer bli tre spännande dagar där du både har kul och får lära dig nya saker genom många inspirerande övningar.  

Teknikdagarna arrangeras av Uppsala universitet i samarbete med Wilhelm Haglunds gymnasium. Syftet med Teknikdagarna är att få fler högstadietjejer att intressera sig för tekniska och naturvetenskapliga ämnen samt välja dessa inriktningar på gymnasiet och i högre studier. 

Teknikdagarna är gratis men har begränsat antal platser. Läs mer och anmäl dig senast 20 oktober.

FRÅGOR:
Tveka inte att ta kontakt med Katarina Garpenstrand. Tel: 070 167 94 73.

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan?
Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.