Upptown Tech - en inspirationshelg för gymnasietjejer

Målgrupp: Gymnasiet

Ämneskategori: Matematik, Biologi, Naturvetenskap, Kemi, Teknik, Fysik, IT/data

Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten

Tillhörande dokument: Ladda ner

En helg full med inspiration, nöje och aktiviteter för dig som är tjej och läser sista året på ett naturvetenskapligt eller tekniskt gymnasieprogram. Eventet hölls för första gången i november 2019 och planeras ges igen hösten 2020. Mer information kommer när planeringen kommit igång.

Uptown Tech är en helg full där du får testa på allt från 3D-skrivning till att programmera robotar. Här får du också hänga med våra studenter, se var du kan bo under studietiden, och höra om livet efter plugget. Eventet riktar sig till tjejer som sista året på ett naturvetenskapligt eller tekniskt gymnasieprogram

Genom att delta hoppas vi att du ska få en känsla av hur det är att plugga till ingenjör i Uppsala och förhoppningsvis fyllas med massor av inspiration för framtiden.

Eventet är gratis, först till kvarn gäller!

Här hittar du mer information

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan?
Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.