Vetenskapskryssningen SciCruise

Målgrupp: Mellanstadiet, Högstadiet, Gymnasiet

Ämneskategori: Matematik, Naturvetenskap, Kemi, Fysik, Teknik, Biologi, IT/data

Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten

Teman: Hållbar utveckling

Uppsala universitet arrangerar tillsammans med finska LUMA-center och Stockholms universitet, en vetenskapskryssning, SciCruise. Ombord på fartyget Viking Grace, som trafikerar mellan Stockholm och Åbo, erbjuds den 15-16 april 2020 ett vetenskapligt kryssningsprogram.

Programmet kopplar till hållbar utveckling, naturvetenskap, teknik och IT. På SciCruise finns spännande och intressanta kopplingar till vetenskap genom bl.a. workshops (hands-on), föredrag, shower och tävlingar. Eventets målgrupp är både svenska och finska skolgrupper, barnfamiljer, studenter och lärare. Primära målgruppen bland barn är 11-19-åringar. Hela båten är reserverad för SciCruise med avgång den 15 april!

Läs mer om SciCruise

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan?
Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.