Hur skapas den bästa versionen av en själv?

Målgrupp: Förskola, Lågstadiet, Gymnasiet, Mellanstadiet, Högstadiet, Vuxenutbildning

Arrangör: Forum för samverkan

Teman: Värdegrundsarbete, Rasism och främlingsfientlighet, Ledarskap i klassrummet

Datum och tid: 28 november 2019, kl 18.00 – 21.00

EDU alumn, nätverket för lärare i förskola och skola med en examen från Uppsala universitet, anordnar en ny återträff.

Malin Mattsson Flennegård är Uppsala universitet-alumn och har i sin roll som gymnasielärare i Nyköpings kommun drivit Toleransprojektet. Tack vare sitt engagemang för att forma respektfulla dialoger och värna demokrati tilldelades hon 2018 Hédi Frieds lärarpris och 2019 blev Malin Mattsson Flennegård Teskedsordens stipendiat, en utmärkelse som tidigare har gått till Jason Timubktu Diakte och manusförfattarna till Trevligt folk. Utöver sin gärning som toleranspedagog har Malin Mattsson Flennegård bland annat skrivit läromedlet Söka svar.

Malin Mattsson Flennegård kommer att berätta om sitt engagemang i Toleransprojektet och hur högstadieeleverna som deltog fick reflektera över sina egna och andras sociala roller och identiteter. Projektet avslutas varje år med en resa till Förintelsens minnesplatser i Polen och elever som har deltagit i projektet har fått högre betyg – trots att de har avstått från ordinarier lektioner två dagar i månaden.

Evenemanget är öppet för medlemmar i EDU alumn och du kommer till
anmälningsformuläret genom att trycka gå in på http://doit.medfarm.uu.se/kurt14917 .

Efter föredraget bjuds du på förtäring från Triller.

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan?
Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.