Webbinarium: Symmetrier i naturen

Målgrupp: Gymnasiet, Vuxenutbildning

Ämneskategori: Fysik, Naturvetenskap, Kemi

Arrangör: Institutionen för fysik och astronomi

Datum och tid: 16 juni 2020, kl 16.00 – 17.00

Symmetrier är något som finns överallt och verkar vara något som människor uppskattar och finner vackert. Symmetrier finns också överallt inom naturvetenskapen, och speciellt inom fysiken och kemin.

Lär dig mer om symmetrier både i naturen och i kulturen, och också om vilken roll de spelar inom den moderna fysiken och kemin. Rikard Enberg är universitetslektor vid institutionen för fysik och astronomi och forskar inom teoretisk partikelfysik.

Föreläsningen ges som ett webbinarium i Zoom och är en av flera i en serie av öppna populärvetenskapliga föreläsningar riktade till en intresserad allmänhet som ges av institutionen för fysik och astronomi vid Uppsala universitet. Föranmälan krävs, begränsat antal platser.

Läs mer om hela webbinarieserien

Se en videopuff om evenemanget

Anmälningslänk

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan?
Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.