Förstenade djur berättar

Målgrupp: Förskola, Lågstadiet, Mellanstadiet, Särskola, Högstadiet, Vuxenutbildning, Gymnasiet

Ämneskategori: Biologi, Naturvetenskap, Geografi

Arrangör: Evolutionsmuseet

Vad är fossil? Hur bildas de och vad kan de berätta för oss? Vi rullar ut tidsbandet och berättar om jordens och livets historia genom olika tidsåldrar. Vi tittar på ryggradslösa djur, dinosaurier och havsreptiler och lär oss om hur de har formats genom evolutionen.

När: Tisdag-fredag 9-16 (privata grupper kan boka andra tider)

Plats: Evolutionsmuseet Paleontologi, Norbyvägen 22

Tidsåtgång: Förskola: ca 30 minuter. Lågstadiet och uppåt: 45-60 minuter

Gruppstorlek: Förskola: max 15 elever/grupp. Lågstadiet och uppåt: max 30 elever/grupp

Kostnad/visning: Förskola: 200 kronor. Lågstadiet och uppåt: 400 kronor. Privat grupp: kontorstid 600 kronor, kvällstid 900 kronor/timme, helg 1200 kronor/timme. Betalas kontant, med kort eller via faktura. Ange vid bokning vad ni föredrar

Bokning: Maila info@em.uu.se eller ring 018-471 2739. Boka alltid ditt besök minst en vecka i förväg, även om du inte bokar en visning

Hitta hit: Busslinjerna nummer 2, 7 och 12 stannar vid hållplatsen Evolutionsmuseet

 

Evolutionsmuseet erbjuder ett brett program av visningar för både skolor och privata grupper. Vi har två utställningshus: Paleontologen med fossil och mineral, och Zoologen med uppstoppade, torkade och spritlagda djur från hela världen. Vi anpassar nivån på våra visningar efter din grupp. Berätta gärna om särskilda önskemål innan besöket.

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan? Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.

Senast uppdaterad: 2022-02-09