Lärarcafé med Helén Vedlé: Hållbart lärarliv

Målgrupp: Förskola, Lågstadiet, Mellanstadiet, Högstadiet, Gymnasiet, Vuxenutbildning, Särskola

Arrangör: Forum för samverkan

Teman: Elevhälsa och arbetsmiljö

Datum och tid: 5 november 2020, kl 17.15 – 18.00

Vår mötesplats för lärare och lärarstudenter som tillfälligt har flyttat till webben.

Lärarcafé 5 november: Hållbart lärarliv - en inspirationsföreläsning om arbetsmetodik

Lärare idag ska hinna så mycket mer än lektioner. Hur får man tiden att räcka?
Helén Vedlé är expert i arbetsmetodik och har skrivit den populära boken ”Hållbart lärarliv” som kom ut i somras. På Lärarcafé 5 november ger hon oss sina bästa tips för att minska stressen och känna mer glädje och flyt i lärarlivet. I dagens lärarutbildning ingår sällan arbetsmetodik, så här får du chansen att lära dig mer om hur du kan arbeta på ett smart sätt utanför klassrummet. Föredraget passar även bra för dig som redan arbetar som lärare.

Om talaren: Helén Vedlé är författare till flertalet böcker om planering och stresshantering och håller utbildningar i arbetsmetodik som stressminskningsmetod. Hon driver också företaget Get Ready!

OM LÄRARCAFÉ
På Lärarcafé träffas lärarstudenter och verksamma lärare/förskollärare för att inspireras, knyta kontakter och ta del av forskning och skarpa tips kring olika saker som rör läraryrket. 
Vanligtvis inleds varje tillfälle med en miniföreläsning (30 min) i ett aktuellt ämne, följt av fika för kaffesugna och diskussionslystna. I höst flyttar vi tillfälligt evenemanget till webben. Som vanligt serveras en kort och matnyttig föreläsning med möjlighet att ställa frågor och diskutera, minglet sparar vi lite på!

Tid: Torsdag 5 november kl. 17.15 - ca 18.00

Plats: Föredraget sänds live på Sektion Läras officiella Facebooksida samt via Zoom. För deltagande via Zoom följ länken https://uu-se.zoom.us/s/67178318710

Arrangör: Sektion Lära tillsammans med Forum för samverkan/Fakulteten för utbildningsvetenskaper vid Uppsala universitet.Gilla Lärarcafés egen sida på Facebook och få löpande information om kommande evenemang! Du kan också gå direkt till eventet och låta oss veta om du vill delta. 

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan?
Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.