Bettys hage #6 - Vad händer när lärare doktorerar?

Målgrupp: Förskola, Mellanstadiet, Särskola, Lågstadiet, Gymnasiet, Högstadiet, Vuxenutbildning

Arrangör: Forum för samverkan

Bettys hage är Forum för samverkans podcast om skola och vetenskap. Här undersöker vi skolans och förskolans frågor, fenomen och dilemman ur såväl forskarens som lärarens perspektiv.

Bettys hage #6 - Vad händer när lärare doktorerar?

Är du nyfiken på vilka som antas till forskarutbildningen och vad någon som vill doktorera bör tänka på? I sådana fall har du kommit rätt. I detta avsnitt av Bettys hage berättar Emma Johansson om sina erfarenheter av doktorandtiden och hur den har berikat hennes egen undervisning. Emma samtalar med Gustaf Jansson Bjurhammer som bland annat delar med sig av hur hans tid som lärare bidragit i den egna forskarutbildningen.

Både Emma och Gustaf är ämneslärare i grunden. Efter examen sökte sig Emma direkt vidare till en doktorandtjänst i kemi och idag jobbar hon som kommunlektor i Uppsala. Gustaf antogs till forskarutbildningen efter några år som lärare i psykologi och samhällskunskap. Idag är han pedagogikdoktorand och en av deltagarna i det nationella ULF-projektet, som ska stärka utveckling, lärande och forskning i och för skolan.

Avsnittet hittar du på Forum för samverkans webbplats

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan?
Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.