Rasism i skola och förskola då och nu – en introduktion

Målgrupp: Förskola, Mellanstadiet, Lågstadiet, Gymnasiet, Högstadiet, Vuxenutbildning, Särskola

Arrangör: Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier

Teman: Rasism och främlingsfientlighet

Datum och tid: 7 september 2021, kl 15.15 – 17.00

Saknar du tillräckliga kunskaper om hur man kan arbeta för att motverka rasism i förskola och skola? Detta är det första i en serie seminarier som Barn- och ungdomsvetenskapen och Centrum för mångvetenskaplig forskning anordnar på temat.

Seminarierna riktar sig till studenter inriktade mot arbete med barn och unga (med blivande lärare som främsta målgrupp), liksom till yrkesverksamma lärare samt anställda vid Uppsala universitet. Syftet med seminarieserien är att lyfta frågor kring rasism och initiera diskussion och reflektion. Du har möjlighet att lyssna till forskare och att ställa frågor och samtala om rasism i pedagogiska verksamheter.

Rasism i skola och förskola då och nu – en introduktion
Mattias Gardell, Mehek Muftee & Hassan Sharif (Uppsala universitet)
Mötesrum i Zoom: https://uu-se.zoom.us/j/67029101696

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan?
Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.