Energiforskarna

Målgrupp: Högstadiet, Mellanstadiet, Särskola

Ämneskategori: Biologi, Naturvetenskap, Fysik, Teknik, Kemi, Geografi, Samhällsvetenskap

Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten

Teman: Hållbar utveckling

Datum och tid: 16 september 2021 – 15 november 2021, kl 08.00 – 23.59

Bidra till forskningen med din skolklass – bli en del av Energiforskarna! Energiforskarna är ett forskningsprojekt där Sveriges elever i åldrarna 10 – 15 år får chansen att delta i riktig forskning.

Forskare vid Uppsala universitet behöver hjälp med att undersöka allmänhetens attityder till ny energiteknik, som solceller, elbilar och energisnåla byggnader. Vad tycker människor i Sverige om förnybar energi egentligen? Din skolklass kan bidra till forskningen genom att intervjua grannar och familjemedlemmar. Denna information gör att forskare kan ta ett viktigt steg framåt för att förstå vad människor tycker och hur vi kan få smarta energilösningar att göra nytta.

Anmäl din skolklass 

Läs mer om projektet på projektets hemsida

Anmälan är öppen mellan 13 september och 15 november 2021.

 

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan?
Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.