Zooma med Bioresurs - "Journal Club" 2 december 2021

Målgrupp: Högstadiet, Gymnasiet, Mellanstadiet, Vuxenutbildning

Ämneskategori: Biologi

Arrangör: Nationellt resurscentrum för biologiundervisning

Datum och tid: 8 december 2021, kl 15.30 – 17.00

Ämnesdidaktiska perspektiv på genetikundervisning diskuteras med kollegor från hela landet med stöd av forskaren Karin Thörne och utifrån en artikel i ämnet.

Hur kan vi undervisa om kromosomer? Trots att både lärare och elever tycker att genetik är både intressant och relevant har många elever problem med att greppa ämnesinnehållet. Var med och diskutera genetikundervisning med avstamp från artikeln Genetik – en utmaning i klassrummet skriven av Karin Thörne i Bi-lagan nr 3 2016 https://bioresurs.uu.se/wp-content/uploads/2017/01/bilagan2016_3_genetik.pdf

Karin Thörne som arbetar vid Karlstads universitet inleder med att berätta lite om sin forskning om genetikundervisning i årskurs 9 och därefter diskuterar vi artikeln tillsammans.

Anmälan via denna länk (senast 1/12)

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan?
Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.