Privilegierade gymnasieskolkontexter och artig exkludering

Målgrupp: Gymnasiet

Arrangör: Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier

Teman: Rasism och främlingsfientlighet, Nyanlända och integration

Datum och tid: 1 februari 2022, kl 15.15 – 17.00

Barn- och ungdomsvetenskapen och Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism vid Uppsala universitet anordnar en seminarieserie om rasism i förskola och skola.

Saknar du tillräckliga kunskaper om hur man kan arbeta för att motverka rasism i förskola och skola? Vill du veta mer om rasismens vad, hur och varför? Våren 2022 anordnar Barn- och ungdomsvetenskapen och Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism vid Uppsala universitet en seminarieserie om rasism i förskola och skola.

Seminarierna riktar sig till studenter inriktade mot arbete med barn och unga (med blivande lärare som främsta målgrupp), liksom till yrkesverksamma lärare samt anställda vid Uppsala universitet.

Syftet med seminarieserien är att lyfta frågor kring rasism och initiera diskussion och reflektion. Vid fyra seminarier har du möjlighet att lyssna till forskare och att ställa frågor och samtala om rasism i pedagogiska verksamheter.

Seminarium 1 februari: Privilegierade gymnasieskolkontexter och artig exkludering
Ansvarig forskare: Layal Wiltgren (Linköpings universitet)
Mötesrum i Zoom: https://uu-se.zoom.us/j/67518337118 
 

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan? Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.

Senast uppdaterad: 2022-02-09