Ångström Explanatorium

Målgrupp: Mellanstadiet, Högstadiet, Gymnasiet, Vuxenutbildning, Särskola

Ämneskategori: Fysik, IT/data, Kemi, Matematik, Naturvetenskap, Teknik

Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten

Ångström Explanatorium är en interaktiv utställning där du får utforska naturvetenskapliga och tekniska fenomen.

Välkommen att upptäcka naturvetenskap, teknik och matematik! Explanatoriumutställningen består av både en historisk och en interaktiv del. Här kan du som besökare uppleva forsknings- och vetenskapsexempel genom att känna, uppleva och utföra. 

Ångström Explanatorium visar experiment kopplade tilll teknik och naturvetenskap. Utställningen är skapad i samarbete med sju institutioner vid Uppsala universitet: fysik och astronomi, elektroteknik, informationsteknologi, kemi, matematik, materialvetenskap och samhällsbyggnad och industriell teknik. Montern om rymden är framtagen av Institutionen för astronomi och rymdfysik och Institutet för rymdfysik, IRF i Kiruna. 

Läs mer om montrarna på Ångström Explanatorium och hur du bokar ett besök.

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan? Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.

Senast uppdaterad: 2022-02-09