Engagera dig och dra nytta av nätverket

Som alumn finns det många sätt att engagera sig och hålla kontakten med Uppsala universitet. Alumnerna är ambassadörer som sprider Uppsala universitets kunskap och värderingar. Många alumner ger generöst tillbaka genom att engagera sig för universitetet.

KOM PÅ VÅRA EVENEMANG

Alumner i Auckland, Nya Zeeland
Alumner i Auckland, Nya Zeeland

Vill du återse en kursare, träffa nya vänner eller förkovra dig i ett spännande ämne? Kom på ett av våra evenemang! Bland annat anordnar universitetet regelbundet seminarier för karriärutveckling. Även alumnföreningarna anordnar olika typer av träffar till vilka de bjuder in sina medlemmar.

Prenumerera på vårt kalendarium för att inte missa något evenemang. Se även till att bli medlem i alumnnätverket och uppdatera din postadress. På så sätt kan vi nå dig med relevanta inbjudningar till evenemang som anordnas av universitet och andra aktörer vi samarbetar med. 

ENGAGERA DIG I EN FÖRENING

Alumnnätverket inkluderar ett trettiotal alumnföreningar och internationella chapters som erbjuder sina medlemmar möjligheter att träffas och hålla kontakten. Föreningarna anordnar regelbundet återträffar, föreläsningar, pubkvällar, jubileer och andra aktiviteter för dig som är medlem.

STARTA EN FÖRENING

Om du inte hittar någon förening som passar dig hjälper vi dig gärna att starta en för dig och ditt nätverkKontakta oss om du vill starta en alumnförening.

BLI GÄSTFÖRELÄSARE ELLER DELTA I ETT MENTORSPROGRAM

Du har säkert många intressanta arbetslivserfarenheter att berätta om för dagens studenter. Många institutioner anordnar mentorskapsprogram och tar in gästföreläsare. Kontakta relevant institution och anmäl ditt intresse. 

TA EMOT STUDIEBESÖK

Vill du och dina kollegor ta emot våra studenter för ett studiebesök? Möjligheten att besöka arbetsplatser kan inspirera studenter och ge svar på den viktiga frågan om vad som händer efter examen. Kontakta relevant institution för att erbjuda studiebesök. 

ANSTÄLL EN STUDENT

Inom våra utbildningar kan studenter genomföra uppdrag vid olika typer av företag och organisationer. Via vår annonsportal Studentkraft kan du lägga upp projekt som studenter kan söka, och via CareerGate kan du lägga upp jobbannonser samt presentera er verksamhet för studenter och nyutexaminerade från Uppsala universitet. 

DONERA

Det finns många möjligheter för dig som vill stödja Uppsala universitet. Var med och hjälp oss att göra skillnad!

NOMINERA TILL ÅRETS ALUMN

Varje år delar Uppsala universitet ut utmärkelsen ”Årets alumn” till en alumn som gjort framstående insatser inom sin karriär eller på annat sätt utmärkt sig med en gärning som Uppsala universitet bedömer värd att uppmärksamma. Alla med anknytning till Uppsala universitet kan nominera till nästa års Årets alumn.

UTBILDA DIG

Kostnadsfri kompetensutveckling för dig som privatperson - läs någon av våra fristående kurser.

UPPDRAGSUTBILDNING FÖR ARBETSGIVARE OCH YRKESVERKSAMMA

Behöver du stärka din verksamhet med ny akademisk kunskap? Tillsammans med universitetets institutioner och vårt forskarnätverk erbjuder vi landets bredaste och spetsigaste ämnesutbud av uppdragsutbildning.

ENGAGERA DIG I INNOVATION OCH ENTREPRENÖRSKAP

Är du nyfiken på pågående innovationsprojekt? Eller vill du bli mentor till en forskare som vill nyttiggöra sina forskningsresultat? Ta kontakt med UU Innovation för att berätta om hur du vill bidra till att nya lösningar från Uppsala universitet når samhället.

UPPSTUK

Uppstuk är ett konsultbolag som ägs och drivs av studenter, studentföreningar, universitetet och flera Uppsalaföretag med målet att bemanna och rekrytera för ledande företag i Uppsala. Här kan du som företagare hitta studentkonsulter inom bland annat IT, livsvetenskaper och ekonomi.

Senast uppdaterad: 2022-09-16