UppTalk Weekly: Sense the world using silicon nanosensors

  • Datum: –12.30
  • Plats: Zoom, länken finns längre ner på sidan
  • Föreläsare: Zhen Zhang, Professor i fasta tillståndets elektronik med inriktning mot komponent- och halvledarteknik vid Institutionen för elektroteknik, Fasta tillståndets elektronik.
  • Arrangör: UppTalk Weekly är en del av teknisk-naturvetenskapliga fakultetens satsning på populärvetenskapliga forskarsamtal varje tisdag kl. 12.00
  • Kontaktperson: Karin Thellenberg
  • Seminarium

Genom en ständig utveckling av att göra kiselchip mindre och snabbare har vi skapat grunden för dagens informationssamhälle. Nu när vi närmar vi oss gränsen för hur litet ett chip kan bli har prof. Zhen Zhang börjat undersöka om vi kan använda kiselkomponenter som smarta sensorer som både kan varna för fara men även testa läkemedel mycket snabbare och effektivare.

Samtalet hålls på engelska.

Klicka här för att komma direkt till samtalet (zoom-länk).

Skriv in din e-postadress i detta formulär om du vill ha en påminnelse via e-post ca 30 minuter innan samtalet börjar.

UppTalk Weekly är en populärvetenskaplig seminarieserie via Zoom där ni varje tisdag med start klockan 12.00 får ta del av intressanta samtal med forskare från Uppsala universitet. Samtalen kretsar kring samhällsrelevanta ämnen där ni som åhörare har möjlighet att ställa frågor till våra forskare.

UppTalk Weekly är en del i teknisk- naturvetenskapliga fakultetens satsning på onlineutbildningar för alumner och allmänheten.

Läs mer om UppTalk Weekly och se tidigare sända och kommande samtal.

Porträtt av Zhen Zhang