Checklista - Att tänka på inför vårterminen 2025
Vi har satt ihop en checklista till dig, som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för att komma ihåg allt som behöver fixas inför vårterminen 2025.

Checklista
- 10 december: Antagningsbesked 1 med svarskrav: du som sökt utbildningar till hösten kan se ditt första antagningsbesked på Mina sidor på Antagning.se.
- 13 december: Sen anmälan öppnar för vårens kurser och program.
- 16 december senast klockan 24.00: Du måste svara Ja på ditt antagningsbesked för att kunna få plats på den utbildning som du vill gå på. Du ska svara oavsett om du är antagen eller reservplacerad.
- 19 december: Andra antagningsbeskedet (som du inte behöver svara på) publiceras på Mina sidor på Antagning.se.
- Från och med 19 december: Aktivera studentkonto och registrera dig på din eller dina kurser. Observera att kurser som börjar senare under hösten kan ha en annan registreringsperiod.
- 20 januari: Vårterminen börjar (och pågår sedan till torsdag 5 juni).
- 20 januari: välkomstträff för nya sjuksköterskestudenter.
Sök studiemedel
Det vanligaste sättet att finansiera sina studier är med statliga studiemedel. Läs mer om din ekonomi som student.
Se till att du är försäkrad
Som student täcks du av vissa försäkringar men teckna även egen försäkring som täcker din fritid. Läs mer om försäkringar.
När du flyttar till ett nytt boende, t ex en studentlägenhet ska du alltid teckna en hemförsäkring. Om du hyr i andra hand täcker hyresvärdens försäkring endast fastigheten och inte lägenheten som är uthyrd. Läs mer om hemförsäkringar.
Boka resan till Visby
Till Gotland kommer du antingen med färja eller flyg och det går många turer dagligen. Läs mer om resor till och från Gotland.
Studera med funktionshinder
Meddela oss gärna innan studierna om du har en funktionsnedsättning som blir ett hinder i studierna. Läs om studier och funktionsnedsättning.
Leta efter kurslitteratur
Varje kurs har en egen kursplan och en litteraturlista. Sök efter din kursplan. Saknas litteraturlistan, kontakta Studieadministrationen. Du som är antagen till ett program läser flera kurser under din studietid. Sök efter din utbildningsplan. Det finns flera sätt att få tag på kurslitteratur. Du kan köpa kurslitteratur via olika hemsidor (bokfynd.nu är en bra startpunkt), låna från Almedalsbiblioteket eller köpa begagnad litteratur från exempelvis studenternas egen köp/sälj/byt-grupp på Facebook.
Hämta ut Campuskortet
När du blivit student hos oss behöver du ett passerkort, det så kallade Campuskortet. Du måste ha det om du ska använda skrivarna (för kopiering eller utskrifter), datorsalen eller om du vill komma in på Campus utanför kontorstid. Läs om Campuskortet.
Få tillgång till gratis wifi
När du blivit student får du tillgång till det trådlösa nätet som heter eduroam. eduroam kan du även nå vid andra lärosäten, järnvägsstationer, flygplatser med mera. Läs mer om eduroam.
Följ oss på sociala medier
På Instagram berättar vi om olika evenemang och visar hur fint Visby och Gotland kan vara oberoende av årstid. Du kan också kommunicera med oss på Facebook och få nyheter om vad som är gång på campus. Vi finns också på X (före detta Twitter).
Vi vill också tipsa om Studentkåren Rindis Instagramkonto.
Student vid Campus Gotland våren 2025
Till startsidan Student vid Campus Gotland - våren 2025 med mer bra information till dig som ska studera vid Campus Gotland nu i vår.
