Bli teknat-ambassadör!

Går du ett program inom teknik och naturvetenskap? Gillar du att jobba med barn och ungdomar och tycker det är roligt att prata inför grupper? Känner du igen dig, ansök idag!

Vad gör en teknat-ambassadör?

Som ambassadör är du vårt ansikte utåt när skolelever besöker campus och vår högra hand vid event. Ambassadörer är en grundpelare i många av våra aktiviteter och utbudet av uppgifter är väldigt varierande. Eftersom du möter skolelever är det viktigt att du kan prata svenska.

Ambassadörer är delaktiga i olika aktiviteter som tjänar lite olika syften, bl.a. väcka och behålla barn och ungdomars intresse för naturvetenskap och teknik, få fler elever att välja teknik och naturvetenskap vid Uppsala universitet samt att få fler elever från olika sociala miljöer och av alla kön att känna att teknik och naturvetenskap kan vara aktuellt för dem.

Ansök senast 29 september!

För att bli Teknat-ambassadör måste du söka vår tjänst som amanuens.

Arbetsuppgifter

Uppdragen går ofta ut på att ta emot och guida mellan-, högstadie- och gymnasieelever, men det kan även ingå att hjälpa till vid andra större event. Du kan till exempel hålla presentationer om hur det är att vara student för gymnasieklasser, hjälpa till att ta emot examinander på fakultetens examensceremoni eller ansvara för olika uppgifter under våra campusevent.

Du kan även vara en del i när vi utvecklar vår programmeringsverksamhet och startar upp guidade turer i vår interaktiva utställning som förklarar tekniska och naturvetenskapliga fenomen.

Som ambassadör engagerar du dig i de aktiviteter du själv vill beroende på intresse och tid, men vi räknar med att du jobbar på några aktiviteter per termin.

Vi utbildar dig!

De som blir antagna till tjänsten kommer att få en utbildning, så boka in onsdagen den 11:e oktober kl. 17:15-19:00 redan när du skickar in din ansökan.

Under utbildningen går vi igenom de olika uppdragen och hur en kan tänka när en jobbar med barn och ungdomar. Det kommer även finnas separata utbildningstillfällen för de som är intresserade av att guida på campus, guida i utställningen Ångström Explanatorium och/eller hålla i programmerings-workshops för skolklasser.

Ersättning

När du jobbar får du 140 kr/timme.

Du kan även bli gymnasieambassadör!

Som gymnasieambassadör reser du till din gamla gymnasieskola för att berätta mer om varför du pluggar på Teknat och din väg hit. Du får arvode och resan betald.

Läs mer och ansök

uppsala universitets logga på en rygg i närbild

Kontakt

Vi frågor kontakta maja.garde.lindholm@uu.se

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin