Internationalisering på hemmaplan

Alla studenter har förmågan eller intresset att delta i internationella möjligheter utomlands. Vid Uppsala universitet finns det möjligheter att möta världen hemma, utan att resa fysiskt.

Välkomna nya internationella studenter

Via Uppsala studentkår och Gotlands studentkår Rindi kan du engagera dig genom att hjälpa inkommande internationella studenter att känna sig välkomnade och hemma i Uppsala eller Visby.

I Uppsala kan du bli Buddy åt en inkommande internationell student genom det internationella Buddy-programmet. I Visby kan du vara Herde under välkomstdagarna, även kallade lamningen. Du kan också delta i Rindis språkcafé.

Har du ett intyg på att du deltagit som Buddy eller Herde kvalificerar dessutom detta till meritpoäng i ansökan om utbytesstudier.

hjethj

Vill du träffa internationella studenter?

Ett bra sätt att möta internationella studenter från hela världen är att engagera sig i någon form av studentverksamhet. Ta ett ämbete i en studentförening, nation eller någon av studentkårerna.

Mottagning av internationella studenter via kuratorskonventet

Kuratorskonventet är samarbetsorganet för Uppsalas 13 studentnationer. Kuratorskonventet har ett underkonvent kallat internationella konventet vars uppgift är att välkomna nya internationella studenter. De arrangera bland annat välkomstveckor med evenemang för internationella studenter varje termin.

Utveckla dina språkkunskaper

Institutionen för nordiska språk, Engelska institutionen och Språkverkstaden erbjuder kurser i svenska och engelska för den som vill utveckla sina språkkunskaper. Språkverkstaden anordnar dessutom kurser i engelska specifikt riktade mot internationella studenter.

Kurser i svenska

Kurser i svenska som andraspråk

Kurser i svenska för utländska studerande

Kurser i engelska

Kurser i engelska för internationella studenter

Internationella kurser och program vid Uppsala universitet

För att ta del av internationella möjligheter eller läsa internationella kurser så behöver du inte ens lämna Uppsala universitet. Vid Uppsala universitets erbjuds många olika former av kurser och program som ger dig både möjligheter att träffa internationella personer eller utveckla verktyg för att bli mer internationell.

Studera ett internationellt kandidat- eller masterprogram

På Uppsala universitet finns möjligheten att läsa både internationella program och internationella kurser. I kurskatalogen kan du ta del av de internationella distanskurser som erbjuds via universitetet. Om du är intresserad av att läsa ett helt program kan du utforska de internationella kandidatprogram eller internationella masterprogram som erbjuds i Uppsala eller Visby. Programmen ger dig möjlighet att studera på hemmaplan tillsammans med studenter från hela världen.

hjethj

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin