Internationalisering på hemmaplan

Alla studenter kan eller vill inte delta i en fysisk utlandsstudieaktivitet. På Uppsala universitet finns möjligheter att möta världen hemifrån, utan att resa fysiskt.

Välkomna nya internationella studenter

Via Uppsala studentkår och Gotlandsstudentkår Rindi kan du engagera dig genom att hjälpa inkommande internationella studenter att känna sig välkomnade och hemma i Uppsala eller Visby.

I Uppsala kan du bli Buddy åt en inkommande internationell student, även kallad Newbie, genom det internationella Buddyprogrammet. Har du ett intyg på att du deltagit som Buddy i Buddy-programmet kvalificerar dessutom detta uppdrag till meritpoäng i ansökan om utbytesstudier. Läs mer på Buddy-programmets webbplats eller mejla buddy@uskar.se.

I Visby kan du vara herde under välkomstdagarna, även kallade lamningen. Du kan också delta i Rindis språkcafé och få meritpoäng i ansökan om utbytesstudier. Besök Rindis hemsida eller mejla info@rindi.com.

hjethj

Utveckla dina språkkunskaper

Institutionen för nordiska språk, Engelska institutionen och Språkverkstaden erbjuder kurser i svenska och engelska för den som vill utveckla sina språkkunskaper. Språkverkstaden anordnar dessutom kurser i engelska specifikt riktade mot internationella studenter.

Kurser i svenska

Kurser i engelska

Kurser i engelska för internationella studenter

Internationella kurser och program vid Uppsala universitet

För att ta del av internationella möjligheter eller läsa internationella kurser så behöver du inte ens lämna Uppsala universitet. Vid Uppsala universitets erbjuds många olika former av kurser och program som ger dig både möjligheter att träffa internationella personer eller utveckla verktyg för att bli mer internationell.

Studera ett internationellt kandidat- eller masterprogram

På Uppsala universitet finns möjligheten att läsa både internationella program och internationella kurser. I kurskatalogen kan du ta del av de internationella distanskurser som erbjuds via universitetet. Om du är intresserad av att läsa ett helt program kan du utforska de internationella kandidatprogram eller internationella masterprogram som erbjuds i Uppsala eller Visby. Programmen ger dig möjlighet att studera på hemmaplan tillsammans med studenter från hela världen.

hjethj

Vill du träffa internationella studenter?

Ett bra sätt att möta internationella studenter från hela världen är att engagera sig i någon form av studentverksamhet. Ta ett ämbete i en studentförening, nation eller någon av studentkårerna. På Uppsalas studentnationer kan man till exempel inneha posten som internationell sekreterare och arbeta med välkomstevenemang för internationella studenter.

Mottagning av internationella studenter via kuratorskonventet

Kuratorskonventet är samarbetsorganet för Uppsalas 13 studentnationer. Kuratorskonventet har ett underkonvent kallat internationella konventet vars uppgift är att välkomna och ta hand nya internationella studenter. Internationella konventets uppgift är bland annat att arrangera välkomstveckor med evenemang för internationella studenter varje termin samt att arrangera den Internationella gasquen.

Kuratorskonventet och Internationella konventet

Vill du engagera dig eller vill du delta i något av deras evenemang? Du hittar information på sidorna nedan.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin