Jobba som studentambassadör

Studenter på utbildningsmässa

Jobba under studierna

Var universitetets ansikte utåt och inspirera till studier på mässor och gymnasieresor.

Varje läsår söker vi ca 40 studenter som vill arbeta som arvoderade studentambassadörer och rekrytera studenter till Uppsala universitet. Du kommer att ingå i ett härligt gäng med studentambassadörer från universitets alla hörn.

Som studentambassadör är du Uppsala universitets ansikte utåt i mötet med blivande studenter, främst på våra större utbildningsmässor. På ett intresseväckande sätt berättar du om studier och studentliv vid Uppsala universitet och om studier inom ditt eget ämne.

Du pluggar på något av våra program på grundnivå i Uppsala eller Visby och har minst en termins studier bakom dig. Du är utåtriktad och gillar att ta kontakt med människor du inte känner. Social kompetens, flexibilitet och anpassningsförmåga är något som vi värdesätter.

Studentambassadörer sökes!

Just nu söker vi nya studentambassadörer! Vi behöver studentambassadörer som läser på våra grundprogram antingen i Uppsala eller på Campus Gotland.

Du kommer främst att arbeta med utbildningsmässor och gymnasiebesök men också andra evenemang som besöksdagar och mottagningar för nya studenter. I ambassadörskapet ingår även att vid behov medverka i exempelvis studentintervjuer, delta vid fotograferingar eller att ingå i en studentfokusgrupp.

Välkommen med din ansökan senast 23 september 2019!

Gå till platsannonsen

Arbeta för att motverka snedrekrytering till högskolan

Mångfaldsbyrån ESMeralda driver projekt i syfte att motverka den sociala och etniska snedrekryteringen till högskolan. Det är ett samarbete mellan Uppsala universitet, Uppsala kommun och Uppsala studentkår. På ESMeralda kan du jobba inom läxläsningsprojektet eller som studentambassadör eller mentor för nyanlända. Vissa uppdrag är arvoderade, medan andra är helt ideella.

ESMeralda