Studenthälsan

Studenthälsan finns för att hjälpa dig med frågor som är kopplade till livet som student. Det kan till exempel handla om stress, sömnlöshet, dåligt självförtroende, prestationsångest, talängslan, alkohol eller andra saker som kan göra studentlivet komplicerat.

Vi erbjuder föreläsningar, studentgrupper och individuellt samtalsstöd – allt för att främja ditt välmående och för att du ska få en balanserad studietid.

Vi erbjuder stöd till dig som är student vid Uppsala universitet, SLU Uppsala och Johannelunds teologiska högskola, och oavsett om du studerar på campus eller distans.

Vad händer härnäst?

Se vår film om Studenthälsan

Om du är doktorand vid Uppsala universitet eller SLU, oavsett finansieringsform, ska du vända dig till företagshälsovården för stöd och samtal. Du kan erbjudas ett visst antal kostnadsfria besök innan prefekt/motsvarande behöver informeras. För information och tidsbokning:

För doktorander på Uppsala universitets medarbetarportal

För doktorander på SLU:s medarbetarwebb

Om dina problem inte är arbetsrelaterade ska du vända dig till en vårdcentral. Där kan du få hjälp både med fysiska och psykiska problem inklusive samtalskontakt hos kurator/psykolog.

Hitta vårdcentraler i Uppsala

Hitta vårdcentraler på Gotland

Föreläsning och utbildning på förfrågan

Utöver det ordinarie utbudet av föreläsningar och grupper håller Studenthälsan även föreläsningar och utbildningsinsatser på förfrågan från exempelvis studentföreningar, studievägledare eller programansvariga. Välkomna att kontakta oss om ni vill boka oss för en föreläsning eller utbildning.

Boka föreläsning eller utbildning

Utbildning för mottagningsansvariga

Som mottagningsansvarig för din kår, nation eller förening har du en viktig uppgift att få de nya studenterna att känna sig välkomna och trivas. Studenthälsan vid Uppsala universitet erbjuder utbildning i samverkan med Universitetskyrkan, kårerna och Kuratorskonventet.

Se innehåll och kommande utbildningstillfällen

studenthälsa.se

Studenthälsa.se är en nationell webbportal där du hittar fakta, evenemang och intervjuer som kan ge tips och råd för ett hållbart studentliv och bättre mående.

Besök studenthälsa.se

studenthälsa.se logotyp.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin