Student

Studenthälsans mottagning

Studenthälsan är inriktad på problem som tillhör livet som student. Vi erbjuder korta enskilda kontakter, samt kurser och workshops. Har du problem som exempelvis stress, prestations- eller tentaångest, koncentrationssvårigheter, rädsla att tala inför andra eller bristande självförtroende har du kommit rätt.

Om du har lättare ångestproblem, oro, alkoholproblem, sömnsvårigheter eller nedstämdhet är du välkommen att besöka oss. Vi gör en bedömning om det vi kan göra är tillräckligt för dig eller om vi kan hjälpa dig att hitta rätt ställe att få stöd och behandling. Om du är osäker på vart du ska vända dig kan du alltid ringa till oss!

På Studenthälsan finns ett ljusrum som man kan sitta i om man känner att man får för lite dagsljus och känner sig trött.

Om tystnadsplikten

Studenthälsan omfattas av sekretesslagen och personalen har tystnadsplikt. Det innebär till exempel att ingen information som berör dig som haft kontakt med mottagningen förs vidare härifrån till universiteten. Om du själv vill ha hjälp i kontakten med någon på universitetet brukar vi försöka hjälpa till med detta.

Studenthälsan har ett helt eget journalsystem, som inte alls är hopkopplat med den övriga sjukvårdens. Därför kan ingen annan vårdgivare ta del av din journal.

Kontakta Studenthälsan

Vart vänder jag mig?

Med vissa problem behöver du vända dig till andra instanser än Studenthälsan:

  • Om du har svårare eller långvarig problematik och kanske har haft kontakt för detta tidigare ber vi dig vända dig till din vårdcentral eller psykiatrin.
     
  • Om du har svår ångest eller depression och kanske tankar på att ta ditt liv behöver du direkt ta kontakt med Akutmottagningen för vuxenpsykiatri som är öppen hela dygnet. Telefon 018-611 25 00, Adress: Akademiska sjukhuset, ingång 12 (Psykiatrins hus).
     
  • Behöver du hjälp med mer allmänna sjukdomar (till exempel förkylning, skador och andra medicinska problem) ska du vända dig till den allmänna sjukvården (till exempel vårdcentral, närakuten). Börja gärna med att ringa 1177 för råd.

Det går alltid att ringa 1177 för att diskutera vart du kan vända dig, om du är osäker.

Vi som jobbar här

Sofia, psykolog
Aksel, psykolog
Viktoria, psykolog
Jenny, kurator
Tobias, kurator
Johanna, kurator, ANDT-frågor
Kristofer, kurator (tjänstledig)
Annika, läkare