Studenthälsans mottagning i Uppsala

Till Studenthälsan kan du vända dig om du har problem relaterade till livet som student. Kontakta oss vid frågor om livsstil, psykisk hälsa och stresshantering. Vi har en telefontid för stöd och rådgivning och kan erbjuda korta individuella samtalskontakter. Varje termin kan du också gå på våra kurser och föreläsningar eller besöka vårt ljusrum. Allt är kostnadsfritt.

Studenthälsans personal,översta raden; Eva, enhetschef, Annika, läkare, Jenny, kurator, Frida, kurator, Tina, receptionist, Josefin, leg psykolog, Pia, ekonomi- och personaladministratör, Viktoria, leg psykolog Tobias leg psykoterapeut, kurator. Nedersta raden; Ulrika, kurator, Johanna, kurator, Malin, kommunikatör, Anna, kurator, Sofia, leg psykolog

Så här går det till

Om du vill träffa en behandlare för individuell samtalskontakt ringer du till Studenthälsans telefonrådgivning. Du får då berätta för en kurator/psykolog vad som bekymrar dig, vi ger dig råd och bokar in en tid om vi bedömer att Studenthälsan är rätt plats för dig att få hjälp. Annars lotsar vi dig vidare. Om du är osäker på vart du ska vända dig kan du alltid ringa till oss!

I vissa situationer ska du vända dig till andra instanser än Studenthälsan. Till exempel:

  • Om du har svår ångest, depression eller tankar på att ta ditt liv behöver du mer akut hjälp. Kontakta eller besök Akutmottagningen för vuxenpsykiatri, öppet dygnet runt. Tfn: 018-611 25 00. Besöksadress: Akademiska sjukhuset, ingång 12 (Psykiatrins hus).
  • Om du har svårare eller långvariga problem, vänd dig till din vårdcentral eller psykiatrin.
  • Om du är sjuk, har en skada eller har andra medicinska problem ska du vända dig till den allmänna sjukvården, till exempel vårdcentral eller närakuten.
    Ring 1177 för råd.

Studenthälsans telefon för rådgivning och bokning av tid hos behandlare

(Du kan inte boka besök via e-post eller genom att besöka mottagningen.)
Telefon: 018-471 69 10
Telefontider: måndag–fredag: 12.45–14.00.
 

Information till doktorander vid UU. 

Information till doktorander vid SLU. 

Bra att veta

Rådgivningens telefon bemannas av kuratorer och psykologer. Det är många som ringer till oss. Om du står i telefonkö när telefontiden är slut får du tyvärr inget meddelande om att telefontiden är avslutad. Prova ringa igen vid nästa telefontid så hoppas vi att du kommer fram. 

Av- och ombokning

Om du bokar om eller bokar av i god tid har vi möjlighet att erbjuda flera studenter samtal hos oss. För om- eller avbokning av ett besök ring vår reception på telefon: 018-471 69 00.

Övriga frågor

Mejla oss på: receptionen@sh.uu.se

* Ändrade öppettider
Mottagningen har stängt tisdag 10 december. Rådgivningens telefontid inställd. 
Mottagningen stänger 11.45 onsdag 11 december. Rådgivningens telefontid inställd. 
Jul- och nyårsstängt mellan 23 december – 6 januari. Rådgivningens telefontid inställd. 

Receptionens ordinarie öppettider

Måndag 08.00-17.00
Tisdag 12.30-16.30
Onsdag 08.00-16.30
Torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-15.00
Lunchstängt 11.45-12.30

Besöksadress
Övre Slottsgatan 7, 2 tr.
753 10 Uppsala
Hitta till Studenthälsan, karta

Studenthälsan i Visby

Studenthälsan på Campus Gotland

Ljusrummet

Om du inte besöker någon av våra behandlare är du ändå välkommen till oss för att besöka vårt ljusrum. Ljusrummet är öppet under höst- och vintermånaderna då vi lägger ut öppettider på webben. I ljusrummet kan du sitta om du känner att du behöver mer dagsljus eller bara vill få lite mer energi. Det är drop-in och du anmäler dig i receptionen.

Vi har tystnadsplikt
Personalen vid Studenthälsan har tystnadsplikt och ingen information som berör dig som haft kontakt med mottagningen förs vidare utan ditt samtycke. 

Synpunkter eller klagomål
Om du har synpunkter eller klagomål på Studenthälsan var vänlig fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.
Vill du lämna synpunkter på Studenthälsan, klicka här.

Information till doktorander vid Uppsala universitet

Doktorander på Uppsala universitet, som har en aktuell aktivitetsgrad på minst 20 % (oavsett finansieringsform), ska vända sig företagshälsovården för stöd (inkl. samtal). De erbjuder ett visst antal kostnadsfria besök innan prefekt/motsvarande behöver informeras. För mer information och tidsbokning, kontakta företagshälsovården.
Mer information finns på Uppsala universitets medarbetarportal.

Information till doktorander vid SLU

Forskarstuderande/doktorander vid SLU, (oavsett finansieringsform), ska vända sig till företagshälsovården för stöd, inklusive samtal. De kan erbjuda ett kostnadsfritt besök innan prefekt/motsvarande behöver informeras. För tidsbokning, kontakta företagshälsovården.
Mer information finns på SLU:s medarbetarwebb.