Resa till konferensen

Konferensen äger rum vid Uppsala Universitets huvudbyggnad på Biskopsgatan 3 vid S:t Olofsgatan och Övre Slottsgatan. Det byggdes på 1880-talet och idag används det för föreläsningar, konferenser, konserter och akademiska högtider. Universitetshuset ligger bara några minuters promenad från Uppsala centrum.

Hitta till universitetshuset, se karta.

Hitta till konferensen från Arlanda till Uppsala

Buss
Busslinje 801 går mellan Arlanda och centrala Uppsala hela dagen. Resan tar cirka 45 minuter.

Du kan köpa biljetter med kreditkort på bussen, men kontanter accepteras inte. Det finns också automater på Arlandas flygplatsterminaler 2, 4 och 5 där du kan köpa en enkelbiljett för bussen (endast kreditkort). Det blir lite billigare om du köper det från automaten före resan än om du köper biljetten ombord på bussen.

Busstider och priser

Tåg
Tåg går från Arlanda flygplats till Uppsala centralstation direkt från Sky City bredvid Terminal 5. Resan tar cirka 20 minuter.

Biljetter kan köpas på biljettbordet i Sky City. Observera att en extra transitavgift på 85 kr måste betalas vid biljettkontrollen för att lämna eller komma in i Sky City.

Tågpriser och tider

Taxi
Taxibilar går från utanför ankomsthallen. Resan till Uppsala tar cirka 30 minuter.
Kostnaden är ca 495 kronor. Var noga med att fråga föraren till ett fast pris i förväg. Du kan betala med kreditkort eller kontant.

Förboka taxi

Hitta till konferensen från Uppsala central till Universitetshuset

Från Uppsala centralstation, Resecentrum, kan du ta buss 6 och gå av vid busshållplatsen som heter "Universitetet" eller ta en ca 15 minuters promenad.

Busstider och priser
Se karta för promenad från Uppsala central till konferensen

Uppsala - universitetsstaden

Uppsala är Sveriges fjärde största stad med en befolkning på 200 000 invånare. Unika kulturskatter och en spännande historia finns i staden för kunskap och inspiration. Uppsala har behållit sin småstadscharm samtidigt som en storstads utbud av affärer, restauranger och annan underhållning erbjuds. Uppsala har många historiska attraktioner. Bland de mest kända är: