Steg 1 - Var kan jag studera?

Uppsala universitet har avtal med över 400 universitet runt om i världen. De universitetsgemensamma avtalen administreras av Avdelningen för internationalisering. Här hittar du information om utbildningssystem i olika länder, ämnesområdesbegränsningar, språkkrav, länkar till kursutbud etc. Läs informationen noggrant om respektive universitet som intresserar dig. Ett av det mer tidskrävande momenten i din ansökan är att identifiera vilka kurser du vill läsa. Våra partneruniversitet beskriver detta på olika vis. Se till att du har god tid på dig att utforska universitetens hemsidor. Vi rekommenderar också att du läser tidigare studenters utbytesrapporter som du hittar i respektive universitets beskrivning, "Exchange Reports".

OBS! Alla partneruniversitet är inte sökbara i alla ansökningsomgångar. Se till att läsa utlysningen (komplett lista med sökbara universitet för just den omgången) som publiceras när ansökan öppnas. Läs mer om hur och när du söker i steg 3.

Glöm inte bort att din institution också kan ha avtal som du kan använda. Här kan du söka i kartan bland Uppsala universitetets samtliga utbytesavtal.