Rektor Eva Åkesson hälsar välkommen

Välkommen till Uppsala universitet!Rektor Eva Åkesson

Uppsala universitet har drygt 40 000 studenter som syns, hörs och märks överallt. Nu blir du en av dem! I våra studentstäder Uppsala och Visby finns ett stort utbud av utbildningar och ett fantastiskt studentliv.

Uppsala universitet är Sveriges första universitet, grundat 1477, och vi rankas bland de 100 främsta i världen. Här finns kreativa mötesplatser för forskning och utbildning i kombination med anrika kultur- och studiemiljöer. Vårt breda utbud av utbildningar ger dig gränslösa möjligheter att skapa din egen framtid. Du kanske läser ett helt program, eller bygger din egen utbildning genom att kombinera fristående kurser. Kanske vill du läsa en del av din utbildning utomlands, eller prova på ett nytt ämne? Hos oss får du kunskap och kompetens som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden och väl rustad för att utveckla vårt globala kunskapssamhälle.

Du kan ta dig dit du vill. Och det gör du tillsammans med våra världsledande forskare och engagerade lärare. Här får du inspiration och stimulans att utvecklas och tänja dina gränser. Vid Uppsala universitet formar du din egen framtid, för att på olika sätt kunna bidra till en bättre värld. Vi har höga förväntningar på dig som student, och vill att du ska ha höga förväntningar på oss. Var kritisk, ställ frågor och påverka för att få en så utmanande och intressant studietid som möjligt. Engagera dig i studentkårerna, föreningar eller någon av de 13 nationerna. Möjligheterna är näst intill oändliga.

Många nya utmaningar väntar dig här vid Uppsala universitet. Du är en del av allt detta och vi finns här för att hjälpa dig på vägen. Funderar du över ditt utbildningsval kan du alltid kontakta universitetets studie- och karriärvägledare. Gå gärna med i vår Facebooksida. Där kan du hitta nya vänner och få tips och råd från nuvarande Uppsalastudenter. Du som twittrar, använd  #antagen #recentior.

Än en gång välkommen till Uppsala universitet – framtiden är din! 

Eva Åkesson,
rektor,
Uppsala universitet