Examen och karriär

Funderar du på livet efter studierna? Vill du söka arbete, starta eget eller kanske studera vidare? En utbildning från Uppsala universitet ger dig många möjligheter. Du som tar en examen från Uppsala universitet kan vara säker på en sak - en utbildning från oss väger tungt, både på arbetsmarknaden och i forskarvärlden. Vi guidar dig bland alternativen och ger dig praktisk information om din examen.

Att ta examen

Staplade ihoprullade examensbevis framför två studenter med studentmössor

Vägen till examen kan gå via ett utbildningsprogram eller via fristående kurser som du själv har kombinerat. Oavsett vad du bestämmer dig för så bör du ta ut din examen. För att få en examen måste du själv ansöka om ett examensbevis. På våra sidor om examen kan du läsa mer om olika examenstyper och vilka huvud- och biområden som finns på Uppsala universitet.

Studera vidare och börja forska

Vill du fortsätta din utbildning på Uppsala universitet erbjuder vi magisterprogram, masterprogram och forskarutbildning inom en mängd olika områden. Som doktorand, forskarstuderande, är du en av framtidens nyckelpersoner. Du bidrar till universitetets forskning och är en betydelsefull representant för Uppsala universitet.

Läs mer om Uppsala universitets forskning.

närbild på ett mikroskops objektiv

Steget ut från universitetet

Som student vid Uppsala universitet kan du få stöd på din väg ut i arbetslivet. Enheten för studie- och karriärvägledning har olika karriärförberedande aktiviteter som stöttar och hjälper studenter och doktorander. Allt är givetvis kostnadsfritt.

Senast uppdaterad: 2021-08-26