Lär känna Caspar

Porträtt på Caspar Norée PalmVarför valde du Uppsala universitet? 

– Idén och inspirationen att fundera över Uppsala var huvudsakligen ett pragmatiskt beslut. Jag gick i gymnasiet i Stockholm och det var i början en rent pragmatisk idé då Uppsala ändå är relativt nära. Viktigt för mig var dock att få bryta sig lite fri och flytta hemifrån och prova på att vara vuxen på riktigt. Därför föll valet naturligt bort från Stockholm och det var svårt att inte höra positiva saker om studentlivet i Uppsala.

I slutändan är jag extremt glad att jag hamnade här, och efter ett tag insåg jag att det finns många unika saker som bara Uppsala kan erbjuda!

Hur var din resa på väg mot studier?

– Min resa var den näst mest vanliga, ett kort hopp direkt från gymnasiet till universitetet. Det vanligaste är faktiskt att åtminstone ta ett års paus mellan gymnasiet och universitetet. Huruvida det ena är bättre än det andra är något som jag tror varierar kraftigt beroende på person. Även om det hade varit kul att göra något annat i ett år ångrar jag ingenting. Men det är så klart väldigt individuellt.

Vad var svårast vad gäller studierna, utbildningen, studentlivet, flytt till Uppsala ...?

– Det var så klart en stor förändring att plötsligt ha fullt ansvar för sin egen utbildning. Om man missade en obligatorisk aktivitet var det plötsligt helt ens eget ansvar att skriva till lärarna och ta igen det vid ett senare tillfälle. Även att hitta en bostad är alltid lite knivigt. Men så länge du har rimliga förväntningar och ligger i löser det sig alltid till slut.

Vad var lättast vad gäller studierna, utbildningen, studentlivet, flytt till Uppsala ...?

– Att skaffa nya vänner och bekantskaper! Det känns ändå som att de flesta är nervösa över det, men det blir alltid bra till slut, de flesta som söker samma utbildning har ju ofta väldigt liknande intressen och inställning!

Vad har du för tips till nya studenter eller de som tänker på att börja studera här?

– Ta vara på din studietid här lite extra mycket. Tiden går fort och studietiden kommer i alla fall för mig vara ett av de roligaste kapitlen i min ungdom. Så se till att dra full nytta av din tid här. Ett annat tips är att engagera dig i alla möjliga olika studentorganisationer. Inte nog med att du får spännande erfarenheter utan du får också ytterligare vänner och kontakter utanför ditt eget program!

Senast uppdaterad: 2022-07-27