Lär känna Isabella

Porträtt på Isabella Vad fick dig att välja Uppsala universitet? 

Jag visste verkligen inte var jag skulle plugga men visste att jag ville plugga till socionom. Jag visste inte så mycket om Uppsala men hade hört bra om universitetet och därför blev Uppsala mitt första-hands-val. Jag är även från Stockholm så det känns också bra att inte vara för långt hemifrån. Jag hade tänkt plugga i en annan stad först men sen kom jag in på Uppsala. Nu är jag jätteglad för det. Denna studentstad passar mig så bra!

Hur var din resa på väg mot studier? 

Jag tog studenten 2018 och visste då att jag ville plugga vidare men inte vad eller var jag ville plugga. Så jag tog ett par år där jag bara jobbade. Mina tankar var väldigt spridda om jag ville plugga journalistik, HR eller socionom. Men sen bestämde jag mig för att plugga till socionom.

Vad var svårast vad gäller studierna, utbildningen, studentlivet, flytt till Uppsala ...?

Det är inte så mycket som varit svårt för mig med flytt eller studentliv men det som varit svårt för mig är studierna. Jag har fått vänner i Uppsala, trivs jättebra i min lägenhet och trivs i Uppsala allmänt. Men studierna har varit ganska tuffa för mig och det har varit svårt att hitta min egen studieteknik. 

Vad var lättast vad gäller studierna, utbildningen, studentlivet, flytt till Uppsala ...?

Det som har gjort de tuffa studierna lättare är att jag varit säker på min utbildning så jag har inte tvivlat. Boende är svårt men jag har haft tur med det och lyckats hitta ett hem där jag trivs! Det har varit lite ovant att ställa om till en helt ny vardag i en ny stad med allt vad det innebär. 

Vad har du för tips till nya studenter eller de som tänker på att börja studera här? 

Till nya studenter så vill jag tipsa om att vara med på reccemottagningen. Där lärde jag direkt känna vänner som jag är nära vän med idag och vi blev varandras trygghet i början i den nya staden. Sen tipsar jag om att försöka gå till campus och plugga, där får iallafall jag mycket mer gjort! Och gör många matlådor i veckorna så man slipper tänka på att göra middag och lunch varje dag. Ta vara på lediga dagar och vila mycket! 

Senast uppdaterad: 2022-07-27