Lär känna Majd

Porträtt på Majd ChahinVarför valde du Uppsala universitet? 

– Det finns flera anledningar till varför jag valde Uppsala Universitet. En av de är att jag är lite familjekär. Jag var rätt så taggad på att flytta hemifrån men ändå vara nära familjen som bor i Södertälje, därför kändes Uppsala Universitet som rätt val för mig. Dessutom hörde jag om det sociala livet i Uppsala samt nationerna som fick mig att vara säker på mitt val, då jag är en utåtriktad person som är väldigt engagerad samt har intresse för att vara med och påverka.

Hur var din resa på väg mot studier?

– Jag och min familj kom från Syrien till Sverige för cirka sex år sen. I och med att föräldrarna gett upp mycket i Syrien kändes det naturligt för mig att försöka bygga upp och hjälpa så mycket jag kunde. Detta började såklart med att ha en ”säker” framtid med bra och rolig utbildning, som i mitt fall var teknisk fysik. Personligen har jag alltid varit intresserad av studier samt att kunna saker, dessutom tycker jag att skolmiljön är en av de bästa. Att få träffa sina vänner dagligen, plugga tillsammans samt fira tentorna efteråt är kul.

Vad var svårast vad gäller studierna, utbildningen, studentlivet, flytt till Uppsala ...?

– Det svåraste angående studierna enligt mig var språket, men det var bara i början när jag höll på att lära mig, sen flöt allt på. En annan svårighet är att hålla sig till studierna när det finns så mycket annat att göra, från engagemang till att träffa vänner. Personligen är jag rätt så självständig. Flytten till Uppsala kändes naturligt för mig då jag gillar att laga mat, städa och i princip ha koll på grejer. Dock kan det kännas ensamt ibland när jag inte har mycket planerat.  

Vad var lättast vad gäller studierna, utbildningen, studentlivet, flytt till Uppsala ...?

– Jag tycker att studentlivet här i Uppsala är hur bra som helst. Det var brutalt enkelt att hitta vänner samt ha viljan till att engagera sig och lära känna ännu fler. Nu vet jag inte om detta beror på att jag är en utåtriktad person eller om människorna här i Uppsala är extra trevliga men det tackar jag inte nej till. Dessutom går studierna, hittills, rätt så bra då motivationen finns kvar. Annars, de dagar när man inte känner sig jättemotiverad kan man försöka plugga med vänner.

Vad har du för tips till nya studenter eller de som tänker på att börja studera här?

– Jag har flera tips! Men det viktigaste är nog att våga gå ut ur komfortzonen. Våga ta initiativ och testa nya grejer, från att prata med personen du tycker verkar intressant, till att engagera dig i kåren eller nationer.

Ditt viktigaste tips?

– Sök, sök och sök! Uppsala är att val som du inte kommer ångra. Jag är supernöjd och tacksam över mitt val att börja här och människorna jag har lärt känna och förmodligen kommer fortsätta känna i framtiden.

Senast uppdaterad: 2022-07-27