Gymnasieresor

Studievägledare och studentambassadörer besöker varje år ett antal gymnasieskolor runt om i landet. De kan berätta om våra utbildningar och hur det är att plugga i Uppsala. Ta chansen och träffa oss och ställ dina frågor!

Besöken sker på inbjudan från skolorna och består vanligtvis av en mindre mässa dit olika utbildningsanordnare bjudits in. Antingen handlar seminarier om Uppsala universitets utbildningar i största allmänhet eller om vissa speciella utbildningar.

Nu kan du möta Uppsala universitet på hemmaplan

Planerar din skola att ha en utbildningsmässa för era sistaårsgymnasister som står inför valet att studera på ett universitet?

Uppsala universitet är intresserade att vara med på er utbildningsmässa under januari – mars 2020 och presentera sig. Vi tycker det är viktigt att träffa elever som funderar på att läsa vid ett universitet och prata om vad en akademisk utbildning innebär, vilka möjligheter som studierna kan leda till samt att informera om de program och kurser vi erbjuder.

boka in ett besök från oss

Förutsättningen för att vi ska besöka din gymnasieskola är att den ligger i Stockholmsområdet, har minst tre högskoleförberedande program och att fokus ligger på studier efter gymnasiet. Vi ser också att flera lärosäten och eftergymnasiala utbildningar finns representerade. Det vore även bra om eleverna får tid avsatt för att besöka och prata med utställarna.

Skicka oss en intresseanmälan med tilltänkt datum för utbildningsmässan så hör vi av oss.

Kontakt

Är din gymnasieskola intresserad av att komma i kontakt med Uppsala universitet är du välkommen att kontakta oss direkt via telefon.

Kommunikationsavdelningen
018-471 28 84