Universitetsdagen

Är du nyfiken på hur det är att vara student i Uppsala? Under Universitetsdagen har du möjlighet att lära känna universitetet. Dagen börjar i universitetshuset och avslutas på campus. Nästa universitetsdagen äger rum den 22 mars 2019.

Gymnasieelever i årskurs 3, och andra intresserade, inbjuds att besöka Uppsala universitet. Besöksdagen börjar med en prova-på-föreläsning för alla program, och en mässa där du kan träffa studievägledare och studenter. Därefter besöker du ett campus där du bland annat kommer att få uppleva studiemiljöer.

Den utbildning som främst intresserar dig, avgör vilket campus du kommer att besöka. I anmälningsformuläret framgår det vilka program som finns på vilket campus.

Program

Så här såg Universitetsdagen ut 2018. Programmet för Universitetsdagen 2019 kommer senare!

FÖRMIDDAG I UNIVERSITETSHUSET
Hitta till universitetshuset, Biskopsgatan 3

10.15–11.30 Program i universitetsaulan
Våra studenter leder dig genom ett program med underhållning, prova-på-föreläsning, information om studentlivet och tips på hur man ska när det gäller studievalet. (Inta din plats i aulan senast 10.15)

11.30–12.30 Mässa med alla program/kurser
Prata med representanter och studenter vid den utbildning du är intresserad av! Alla våra program kommer finnas på plats, passa på att ställa dina frågor. Se karta över universitetshuset.

Två andra aktiviteter hålls samtidigt som mässan pågår:

  • Sal XI: Träffa nationerna! Här hämtas din biljett till nationsbesöket. Observera: biljetterna finns i ett begränsat antal.
  • Sal IIX: Osäker på vad du ska läsa? Studievägledning, information om studiestöd och utbytesstudier

LUNCH OCH CAMPUSBESÖK
12.30–13.00 Färd mot respektive campus

Karta över mötesplatserna.

Observera: hämta din lunchpåse på vägen ut från universitetshuset. Runt huset, i parken, finns mötesplatser för respektive campus. Se karta över mötesplatserna.

De flesta campus ligger på gångavstånd, men till två av dem som ligger en bit bort går bussar dit och tillbaka (Ångström och Biomedicinskt centrum).

13.00–ca 15.00 Lunch + program på campus
Lunchen som hämtas i universitetshuset äts på campus. Respektive campus bjuder på sitt program, kanske blir vissa klara lite tidigare. I så fall kan man promenera till nationen redan från 14.00 (Men ingen slutar senare än 15.00)

EFTERMIDDAG PÅ STUDENTNATION
15.00 Besök på studentnation
Tolv av studentnationerna öppnar upp dörrarna för våra besökare, se till att hämta din biljett hos nationerna i sal XI i universitetshuset på förmiddagen.

  • Uppsalastudent berättar.
  • Prova på-föreläsning.
  • Mässa på campus.

Kontakta oss

Har du frågor och vill veta mer om Universitetsdagen är du välkommen att kontakta oss på universitetsdagen@uu.se.

Har du frågor om studier och studentliv vid Uppsala universitet kan du vända dig till studentservicen som finns centralt på universitetet.

Vi som anordnar Universitetsdagen arbetar vid enheten för studentrekrytering på kommunikationsavdelningen.