UNIVERSITETETS OLIKA CAMPUS

Biomedicinskt centrum (BMC)

Campus BMC miljö och område

Campus Biomedicinskt centrum (BMC)

BMC är ett av Europas största centra för livsvetenskaperna med forskning och utbildning inom biologi, farmaci, kemi, medicin och kostvetenskap. Hit ska du ta dig om du vill bli läkare, apotekare, receptarie, sjuksköterska, röntgensjuksköterska, biomedicinsk analytiker, logoped, fysioterapeut, kostvetare, dietist eller biomedicinare.

Campus Blåsenhus

Campus Blåsenhus

Blåsenhus finns forskning och utbildning inom pedagogik, didaktik, utbildningsstudier och psykologi. Här får du veta mer om hur man blir lärare, personalvetare, socionom, beteendevetare och psykolog. Här finns också Blåsenhusbiblioteket, den laborativa lärosalen och Uppsala Barn- och babylab.

Campus Ekonomikum

Campus Ekonomikum

På Ekonomikum hittar du forskning och utbildning inom ekonomi och samhällsvetenskap med ämnen som företagsekonomi, ledarskap, informatik och media, speldesign, kulturgeografi och statistik. Här kan du också få veta mer om vårt enda campus med havsutsikt, Gotland.

Campus Engelska parken

Campus Engelska parken

Engelska parken inrymmer forskning och utbildning inom en stor bredd av ämnen inom humaniora och samhällsvetenskap. Här finns utbildningar inom språk, retorik, historia och arkeologi, filosofi, antropologi, litteratur- och musikvetenskap och genusvetenskap.

Campus Evolutionsbiologiskt centrum (EBC)

Campus EBC

EBC finns laboratorier, föreläsningssalar och forskare. Observera att busshållplatsen för EBC är samma som för Geocentrum. Vill du till EBC tar du bara en liten promenad i bussens färdriktning så ligger EBC till vänster.

Besök på zebrafisklabbet
På zebrafisklabbet forskar man på den tidiga utvecklingen av foster. Det är nämligen så att Zebrafiskembryon är genomskinliga och utvecklas utanför honans kropp, vilket gör det enkelt att påverka och studera biologiska processer. Med hjälp av modern genteknik kan man lätt studera olika geners funktion.

Besök på växthuset
På EBC finns det ett modernt växthus där forskare kan odla och studera många olika slags växter och deras funktion. Växter är otroligt viktiga för livet på jorden och därför är det viktigt att vi får kunskap om hur växter fungerar, särskilt med tanke på de snabba förändringarna i klimatet.

Campus Geocentrum

Campus Geocentrum fasad

Institutionen för geovetenskaper ligger i Geocentrum, vackert beläget nära Uppsala slott och Botaniska trädgården.  Vår forskning och utbildning och vår forskning knyter samman samhällsvetenskap med naturvetenskap. Vi arbetar med frågor som; Hur har jorden utvecklats, och hur utvecklades livet på jorden? Hur påverkas vi av väder, klimat och naturkatastrofer? Hur kan vi använda våra naturresurser på ett hållbart sätt?

Våra lärare och forskare har en expertis som täcker allt från vulkaner till jordbävningar, väder, vindkraft och klimat, livets utveckling på jorden, från sjöar till glaciärer, koldioxidlagring och hållbara energisystem.
Läs mer på www.geo.uu.se.
Se en film om institutionen.

Campus Gamla torget

Campus Gamla torget

Gamla torget är vårt mest centrala campus, mitt i city. Hit räknas byggnaderna vid själva torget, men också Oxenstiernska huset, Skytteanum, kvarteret Munken och Dag Hammarskjöldbiblioteket. Här studerar jurister, statsvetare och studenter inom freds- och konfliktkunskap.

Läs mer om Politices kandidatprogrammet

  • Uppsalastudent berättar.
  • Prova på-föreläsning.
  • Mässa på campus.

Kontakta oss

Har du frågor och vill veta mer om Universitetsdagen är du välkommen att kontakta oss på universitetsdagen@uu.se.

Har du frågor om studier och studentliv vid Uppsala universitet kan du vända dig till studentservicen som finns centralt på universitetet.

Vi som anordnar Universitetsdagen arbetar vid enheten för studentrekrytering på kommunikationsavdelningen. 

Senast uppdaterad: 2022-06-09