Utbildning

Universitetsdagen

Är du nyfiken på hur det är att vara student i Uppsala? Under Universitetsdagen har du möjlighet att lära känna universitetet. Dagen börjar i universitetshuset och avslutas på campus. Universitetsdagen 2018 äger rum den 15 mars 2018.

Gymnasieelever i årskurs 3, och andra intresserade, inbjuds att besöka Uppsala universitet. Besöksdagen börjar med en prova-på-föreläsning för alla program, och en mässa där du kan träffa studievägledare och studenter. Därefter besöker du ett campus där du bland annat kommer att få uppleva studiemiljöer.

Den utbildning som främst intresserar dig, avgör vilket campus du kommer att besöka. I anmälningsformuläret framgår det vilka program som finns på vilket campus.

Varmt välkommen till Universitetsdagen den 15 mars! Sista anmälningsdag är 7 mars.

Gå till anmälan

Program

FÖRMIDDAG I UNIVERSITETSHUSET
Hitta till Universitetshuset, Biskopsgatan 3

10.15–11.30 Program i universitetsaulan
Våra studenter leder dig genom ett program fyllt med bland annat underhållning, prova-på-föreläsning, och information om studentlivet i Uppsala.

11.30–12.30 Mässa
Prata med representanter för den utbildning du är intresserad av. Vid mässan kommer du även att kunna prata med studievägledare och aktiva studenter från olika studentorganisationer.

12.30–13.00 Mot campus
Avfärd mot campus, med buss eller gemensam promenad.

EFTERMIDDAG PÅ CAMPUS OCH STUDENTNATION
13.00–15.00 Lunch + program på campus
15.00 Besök på studentnation

  • Uppsalastudent berättar.
  • Prova på-föreläsning.
  • Mässa på campus.

Kontakta oss

Har du frågor och vill veta mer om Universitetsdagen är du välkommen att kontakta oss på universitetsdagen@uu.se. (Gäller din fråga anmälan eller anmälningsformuläret kan du skriva direkt till universitetsdagen2018@akademikonferens.se.)

Har du frågor om studier och studentliv vid Uppsala universitet kan du vända dig till studentservicen som finns centralt på universitetet.

Vi som anordnar Universitetsdagen arbetar vid enheten för studentrekrytering på kommunikationsavdelningen.