Hållbara Campus Gotland

Vad innebär ett hållbart campus för dig och hur ser vägen dit ut? På Campus Gotland är lärare, forskare och studenter engagerade i att hitta hållbara lösningar inom en rad områden.

Vår digitala anslagstavla visar vilka förslag som lagts fram och hur arbetet fortskrider. På tavlan kan du också lämna egna synpunkter och idéer.

Campus Gotland Community Kitchen

Visste du att du kan köpa hållbar och svinnsmart mat på studentkåren Rindi? Campus Gotland Community Kitchen erbjuder luncher till studentvänliga priser producerade av råvaror med kort datum eller som av kosmetiska skäl sorterats ut av butiker. Serveringen är öppen för alla

Initiativet är finansierat av Uppsala universitets klimatpott.

Öppettider: torsdagar klockan 12:00-13:00 på Gotlands Studentkår Rindis kårhus (Rindiborgen) Tage Cervins gata 1 i Visby.

Campus Gotland Community Kitchen på Instagram

Cykelvänligt campus

Behöver du hjälp med din cykel? Nu finns det en verktygslåda på studentkåren Rindi som du kan låna för enklare reparationer. Dessutom arrangerar vi workshops för studenter och personal där vi tillsammans fixar våra cyklar. Håll utkik i Campus Gotlands sociala medier för nästa tillfälle.

Kontakt

Lån av verktygslåda: socialt@rindi.com

Köksträdgården

Mer mat behöver produceras lokalt för att klara hållbarhetsutmaningarna. Men hur funkar det att odla i stan på liten yta? Campus Gotlands köksträdgård utanför huvudentrén är öppen för alla som vill prova på att driva odlingsprojekt.

Kontakt

E-post: foodrescuegotland@gmail.com eller sustain.gotland@uu.se

Köksträdgården på Facebook

B51 Äutsikten

Vi bygger en ny klimatsmart föreläsningssal. Renoveringen av sal B51 med det nya namnet Äutsikten är en del av universitetets satsning för att minska klimatpåverkan. Läs mer om projekt Äutsikten här

Sektionen EnVis

Är du medlem i kåren och intresserad av hållbarhetsfrågor? Då ska du gå med i sektionen EnVis. Här samlas studerande inom de miljöinriktade programmen på campus men alla kårmedlemmar är välkomna att gå med.

Kontakt

Food Rescue Gotland

Food Rescue Gotland är en ideell organisation som startats av studenter vid Uppsala universitet Campus Gotland för att öka tillgången på mat och för att minska matsvinnet. Delta i deras veckovisa maträddningsuppdrag på måndagar och torsdagar.

Kontakt

Food Rescue Gotland på Facebook

GHOST - Gotland Headquarters of Sustainable Thinkers

GHOST - Gotland Headquarters of Sustainable Thinkers är ett studentinitiativ för dig som vill engagera dig i hållbarhetsfrågor utanför klassrummet.

Kontakt

Vi återvinner

Minimera avfallet och maximera återanvändningen av material. Använd någon av våra 17 återvinningsstationer som finns utplacerade runt om på Campus.

Kontakta oss om du vill engagera dig

Vill du komma i kontakt med någon på Campus Gotland som jobbar med hållbarhetsfrågor?

Kontakta oss via e-post: sustain.gotland@uu.se

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin