Är programmet rätt för dig?

Röster om programmet

Vad studerar man inom geovetenskap, och vilken inriktning är du intresserad av?

Renae, student.

Möt en student på programmet

Namn: Renae Gupta
Från: USA

Forskningen vid universitetet och kurserna fick mig att känna mig säker på att det här programmet skulle förbereda mig för att självsäkert och med rätt kunskap kunna bedriva min egen forskning i framtiden.

Varför valde du den här utbildningen?
– Min professor från min kandidatexamen i NZ rekommenderade Uppsala universitet, eftersom forskarna här är på toppnivå och bedriver olika projekt relaterade till vulkanologi. Efter att ha tittat närmare på programmet fann jag också ett starkt fokus på att förbättra en elevs förmåga att läsa, förstå och tolka modern vetenskaplig forskning och litteratur. Forskningen vid universitetet och kurserna fick mig att känna mig säker på att programmet skulle förbereda mig för att kunna bedriva min egen forskning i framtiden.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
– Forskarna vid Uppsala universitet skapar en atmosfär där du känner dig bekväm med att uttrycka idéer och frågor om innehållet i kurser och personliga intressen. Många av kurserna är utformade med seminarier och presentationer, vilket gör att du kan samtala med föreläsare och studenter på en jämlik-nivå och få förtroende för att uttrycka dina idéer. Jag har också funnit att mycket av forskningen vid universitetet samarbetar med andra universitet och organisationer, vilket innebär att en examen här öppnar upp för arbets- och studiemöjligheter i Sverige och många andra platser runt om i världen.

Hur upplevde du dina första dagar i Sverige?
– Jag anlände till Sverige några veckor innan kurserna började så att jag kunde resa runt och få en känsla för Sverige. Det fanns bra transportmöjligheter - tåg och bussar går mellan många städer, vilket gör det enkelt att ta sig till Stockholm eller några av de naturreservat som finns runtomkring. En vecka innan lektionerna börjar anordnas en orienteringsvecka av universitetet och studentnationerna. Det finns oändligt med aktiviteter och evenemang för att hjälpa studenterna att knyta kontakter och ha roligt.

Beskriv hur en vanlig dag ser ut för dig.
Jag börjar min dag med att cykla till Geocentrum, vilket bara tar 15 minuter från mitt studentboende. Under sensommaren och hösten promenerar jag till den botaniska trädgården från Geocentrum på bara 5 minuter där många av oss träffas och äter lunch på gräsmattan eller promenerar i parken. Efter lektionerna tar jag mig tid att träna i något av de många naturområden som finns runt om i staden. På vintern finns det gott om gym att välja mellan, liksom skridskoåkning och skidåkning. På helgerna brukar jag träffa mina vänner och ta en fika eller en billig öl på någon av studentnationerna.

Vad är din bästa upplevelse hittills?
Den bästa upplevelsen hittills har varit att se norrskenet på vintern. Det finns en app som varnar dig när de kan vara synliga. Om du har tur kan du åka till Uppsala slott, Gamla Uppsala eller bara titta på dem utanför din byggnad. Att ha en helt internationell grupp med människor som står ute i den isande kylan klockan två på morgonen, omgivna av dansande norrsken, är en hisnande upplevelse.

Våren 2022.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin