Är programmet rätt för dig?

Zakia, student.

Möt en student på programmet

Namn: Zakia Khanom Tisha
Från: Bangladesh

Det som fascinerar mig mest är att du kan läsa alla kurser du är behörig till, och boka möten med dina fakultetsprofessorer för att lära dig och fråga om det ämne du är intresserad av.

Varför valde du den här utbildningen?
– När jag valde program hade jag tre faktorer i åtanke - min tidigare utbildning, mina framtida mål och ämnen. Jag såg till att det jag lärde mig i min kandidatexamen och det program jag valde hade några ämnen gemensamt så att jag inte skulle vara helt förvirrad i början. Sedan visste jag att jag vill jobba som datavetare, så jag granskade läroplanen och karriärmöjligheterna för programmet. Sen valde jag tillämpad matematik och statistik för min magisterexamen.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
– Det som fascinerar mig mest är att du kan läsa alla kurser du är behörig till, och boka möten med dina fakultetsprofessorer för att lära dig och fråga om det ämne du är intresserad av.

Berätta om studentlivet!
– I Uppsala är en termin uppdelad i perioder vilket gör mitt liv mycket enklare. Studietrycket är dock inget skämt. Ibland har jag flera uppgifter att slutföra på en vecka och måste också diskutera gruppuppgifter med mina gruppmedlemmar. Det finns också ofta evenemang, karriärcirklar, språkkurser och konferenser att delta i. Eftersom jag älskar att träffa människor och lyssna på deras åsikter och förslag, brukar jag delta i dessa evenemang. Så jag skulle säga att som student är vissa veckor superupptagna och andra är det inte så mycket.

Vad är tre saker som du ska göra denna vecka?
– Slutföra mina uppgifter, delta i karriärcirkeln och laga lite mat!

Vad är ditt mål med utbildningen?
– Eftersom jag älskar data och logik vill jag bli datavetare och inom 10 år planerar jag att leda ett team av datavetare för att hjälpa ett företag att växa på både operativt och strategiskt sätt.

Två snabba frågor
Favoritplats i din studentstad?

– Fyrisån

Var är det bästa stället att studera?
– Campus Ångström

Hösten 2023.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin