Är programmet rätt för dig?

Seemal, student.

Möt en student på programmet

Namn: Seemal Aziz
Från: Pakistan

Utbildningen håller hög standard och jag har fått träffa många olika personer från olika länder, vilket har hjälpt mig att vidga mina vyer.

Varför valde du den här utbildningen och vad läste du innan?
– Jag har alltid varit fascinerad av forskning som formar grunderna i medicin. Jag har en medicinsk bakgrund och ville veta vad som hände ”bakom kulisserna” i labb, och hur forskare bidrar till våra kunskaper. På grund av det så valde jag det här programmet.

Hur är det att vara en internationell student?
– Det har varit en helt otrolig upplevelse för mig att studera vid Uppsala universitet. Sen håller utbildningen hög standard och jag har fått träffa många olika personer från olika länder, vilket har hjälpt mig att vidga mina vyer.

Kommer du ihåg ditt första intryck av Uppsala? Berätta!
– Den första gången jag besökte Uppsala var när jag skulle delta i en välkomstceremoni i Universitetshuset, som Uppsala universitet anordnade. Staden, med kullerstensgatorna, kändes lugn och mysig. Universitetshuset såg ut som att vara från en saga, i all sin prakt.

Berätta om studentlivet!
– Studentlivet är fyllt av aktiviteter och du lär dig alltid nya saker. Men det är ett bra regelbundet avbrott för avslappning och något kul i dina studier, som kan vara hektiska. En sak är ”fika”, som är ganska ofta och anordnas ibland av institutionen. Såna tillfällen ger studenterna några va deras bästa minnen med sina kurskamrater.

Vad vill du ge för råd och tips till en person som funderar på att söka den här utbildningen?
– Plugga ordentligt, möt nya vänner och tvivla inte på att fråga om hjälp. Försök lista ut vad du helst vill göra i framtiden och försök göra dina studieprojekt i samma forskningsområden. Och viktigast av allt – glöm inte att ha kul!

Två snabba frågor
Favoritplats i din studentstad?
– Botaniska trädgården!

Var finns den bästa studieplatsen?
– Biblioteket, Carolina Rediviva, speciellt de små rummen som ligger nära den stora salen. De är perfekta för att plugga i grupp.

Höst 2021

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin