Är programmet rätt för dig?

Kristoffer, student.

Möt en student på programmet

Namn: Kristoffer Bertilsson
Från: Örby, Västergötland

Jag har alltid upplevt att de undervisande lärarna har varit kunniga, stöttande, och varit till stor hjälp för utvecklingen av mitt kritiska tänkande.

Varför valde du den här utbildningen?
– Dels för att utmana mig själv, dels för att öppna fler möjligheter i mitt framtida yrkesliv. När jag valde att påbörja masterstudier så var en orsak att jag ville utmana mig själv. Till en början tyckte jag att det var kämpigt, men ju längre tiden gick ju mer bekväm blev jag med studierna. Idag är jag glad att jag fortsatte trots att jag till en början inte tyckte att jag hade det som behövdes för att klara av studier på den här nivån.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
– Tror nog att de flesta skulle säga student- och nationslivet och alla vänskapsband som knyts under studietiden. Jag tycker dock att det absolut bästa med plugget är tidpunkten när man är klar med alla sina uppgifter! Det är en säregen känsla när alla uppgifter är avklarade och man slipper gå runt med känslan att det finns något som man borde göra.

Annars måste jag säga lärarna. Jag har alltid upplevt att de undervisande lärarna har varit kunniga, stöttande, och varit till stor hjälp för utvecklingen av mitt kritiska tänkande.

Vad är mest utmanande?
– Det mest utmanande är att lita på sig själv. Jag har jobbat på ställen där man har fasta arbetstider och uppgifter, så att själv behöva sätta egna arbetstider och planera sitt plugg har varit det jag kämpat absolut mest med.

Vad är tre saker som du ska göra denna vecka?
– Plugga, springa och kolla så mycket fotboll jag kan.

Vad är ditt mål med utbildningen?
– Att klara av den. Jag har länge gått i tankarna på att bli gymnasielärare och kom till insikten att jag ville utveckla mina färdigheter i historia. Jag har emellertid insett att det finns flera möjligheter till framtida yrken efter denna utbildning, så framtiden får helt enkelt visa var jag hamnar.

Tre snabba frågor
Favoritplats i din studentstad?
– Är ju svag för IKEA och Biltema, men får nog svara min springrunda runt Berthåga. Annars är det nog Churchill’s Arms eller uteserveringen på Västgöta nation.

Vilken är den bästa studenttraditionen vid Uppsala universitet?
– Valborg och Tiroler Abend vid Västgöta nation.

Var finns den bästa studieplatsen?
– Carolina Rediviva, men jag sitter mest på historiska Institutionen. På historiska träffar man alltid kursare, lärare och andra trevliga personer som man kan ”tjôta lite gôtt mä”, vilket gör tillvaron betydligt roligare än om man skulle sitta själv dagarna i ända. Man får inte glömma att samtal runt ämnet är minst lika viktigt som själva läsandet.

Våren 2023

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin