Är programmet rätt för dig?

Carl, student. 

Möt en student på programmet

Namn: Carl Björkman
Från: Vasa, Finland

Jag ville jag ha den frihet som kommer med att studera på ett större universitet i och med det bredare utbudet av kurser.

Varför valde du den här utbildningen?
– Dels var det Uppsala som studiestad som lockade och dels så ville jag ha den frihet som kommer med att studera på ett större universitet i och med det bredare utbudet av kurser.

Hur är det att studera på ett universitet?
– Det självständiga arbetet på universitetet passar mig bra. Dessutom finns det stor frihet att även inom kurser specialisera sig på vissa frågor eller ämnen vilket känns meningsfullt och bra!

Vilket är ditt mål med utbildningen?
– Efter att jag har tagit min kandidatexamen från Uppsala kommer jag förhoppningsvis att fortsätta med att läsa en master. Just nu lutar det åt något EU-program där man kan läsa på olika orter inom unionen men det vänder med vinden och jag har antagligen en ny plan i morgon. Det är också det fina med universitetsstudier att jag inte behöver bestämma mig ännu.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
– Staden och traditionerna kring universitetet. Nationer och föreningar ger en genast ett sammanhang och en plats i staden, det gör att man inte behöver känna sig orolig om man, som jag, flyttar hit från annan ort eller till och med annat land.

Vad har varit roligast och mest intressant på utbildningen hittills?
– Det jag hittills har tyckt var mest intressant var GIS (geografiska informationssystem)!

Hur var första tiden, hur lärde du känna nya människor?
– Jag föll snabbt in i flera olika sociala sammanhang, dels genom föreningens inspark, dels genom engagemang på nationer och dels genom körsång. Det finns en plats och ett sammanhang för alla nya studenter i Uppsala. Då alla äldre studenter också en gång har varit nya har alla kunskap om hur man hittar det som de tycker att är bäst.

Berätta om studentlivet!
– Studentlivet är olikt allt annat. Det finns så mycket som jag berättar om för människor som inte studerar i Uppsala som verkar fullständigt befängt. Sitta på ett tak iklädd frack och sjunga en varm sommarnatt, springa runt i hela Uppsala utklädd till en sexig julklapp, serenadnätter, forsränningar, studentmössor och en och annan bok som öppnas lite nu och då. Studentlivet går inte att beskriva för hälften av tiden vet jag inte ens själv vad som händer.

Tre snabba frågor
Favoritplats i din studentstad?
– Alfvénsalen, Carolina Rediviva och Tornrummet på Västgöta nation.

Bästa studenttraditionen vid Uppsala universitet?
– Körtraditionen.

Vad gör du om fem år?
– Förhoppningsvis har jag nyligen avslutat mina masterstudier och jobbar på ett företag eller en myndighet som jobbar med infrastrukturplanering.

Våren 2021

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin