Är programmet rätt för dig?

Erik och Elin, studenter.

Möt en student på programmet

Namn: Erik, från Stockholm, och Elin, från Lund.

Oavsett vad man vill jobba med i framtiden tror jag att detta är en högst aktuell utbildning. Den tar upp så mycket i vår samtid och ger en ökad förståelse för våra medmänniskor – Elin

Varför valde ni den här utbildningen och vad läste ni innan?
Elin – Jag har alltid varit intresserad av religion samt att få diskutera det i grupp så detta var det självklara valet för mig.

Erik – Jag valde utbildningen för att jag vill bli präst i Svenska kyrkan. Tidigare har jag läst konstvetenskap och idéhistoria. Jag har också jobbat på ett konstgalleri i några år.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
Erik – Det bästa med Uppsala universitet är den höga nivån på undervisningen. Man märker att i princip alla lektorer, doktorander, professorer och så vidare är genuint roade av att undervisa. Då är det toppen att vara student.

Elin – Lärarna är helt fantastiska och gör allting för att man ska kunna lyckas med sina studier. De är också otroligt kompetenta och bjuder in till samtal. Det är även fantastiskt fina, anrika salar och lokaler på universitetet som man känner sig privilegierad av att få ha föreläsningar och seminarier i. Jag tycker att något av det bästa med att plugga på Uppsala universitet är de många studentengagemang man bjuds in till. Jag har själv valt att engagera mig i många olika föreningar.

Vad är mest utmanande?
Elin – Att få tiden att räcka till för allt man vill hinna lära sig. Det är svårt att hinna läsa all kurslitteratur samtidigt som man vill försöka hitta sina egna resonemang kring ämnet och även diskutera det med sina kurskamrater. Man vill såklart också hinna med ett bra studentliv utanför studierna och då kan det ibland vara svårt att hinna. Mitt bästa tips är att redan tidigt lägga upp en plan för varje veckodag. På så sätt vet man vad man behöver ta igen om man har missat något. Det är dock även viktigt att inte sitta hela helgerna utan att faktiskt också tillåta sig själv att ta det lugnt. Det behövs för välfungerande studier.

Berätta om studentlivet!
Erik – Jag pendlar till Uppsala och kanske redan har peakat vad gäller att festa. Jag tar med andra ord inte del av precis allt studentliv som Uppsala har att erbjuda, men jag älskar att dricka billig öl mitt i veckan på någon av nationerna.

Elin – Här i Uppsala finns ett fantastiskt studentliv. På nationerna kan man träffas över en nationsöl, på sittningar och klubbkvällar, eller ha ett extrajobb där man lär känna en massa människor och skaffar sig ett stort kontaktnät. På nationerna finns också studieplatser och rum för mindre samtalsgrupper. Det finns också ett fantastiskt studentliv i det mer akademiska engagemanget genom exempelvis kårer och studieråd.

Vad vill ni ge för råd och tips till en person som funderar på att söka den här utbildningen?
Elin – Oavsett vad man vill jobba med i framtiden tror jag att detta är en högst aktuell utbildning. Den tar upp så mycket i vår samtid och ger en ökad förståelse för våra medmänniskor.

Erik – Sök! Om du inte har möjlighet att flytta till Uppsala så går det utmärkt att pendla från till exempel Stockholm. Kolla V-Dala nationsbibliotek om det är kö till böckerna på universitetsbiblioteket.

Tre snabba frågor
Favoritplats i din studentstad?
Erik – Wermlandskällaren.

Vilken är den bästa studenttraditionen vid Uppsala universitet?
Erik – Valborg i Uppsala är världsklass.

Elin – Efter nästan alla studieråd, stämmor och utekvällar så är det tradition att alla möts och tar en öl på Palermo - självutnämnd som 14:e nationen.

Var finns den bästa studieplatsen?
Elin – Biblioteket på Norrbyska studenthemmet. Annars väljer jag biblioteket Carolina Rediviva, att åka upp till nionde våningen där majoriteten av den teologiska litteraturen finns och sätta mig i ett av de fönster som blickar ut över Carolinabacken.

Våren 2022.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin