Utbildning

Studentstaden framför andra

Upplev studentlivet i Uppsala

Hitta bostad

I Uppsala finns det flera större områden med studentbostäder. Och många studentboenden finns centralt i Uppsala.

Vid terminsstart kan det vara tufft att hitta boende i Uppsala. Ett gott råd för att hitta ditt hem i Uppsala är att leta i god tid.

Kårer och nationer

I Uppsala finns 13 studentnationer med traditioner från 1600-talet. Varje nation har ett eget hus och för många Uppsalastudenter blir nationen ett andra hem under studietiden.

Som student vid Uppsala universitet kan du engagera dig i någon av våra studentkårer. Studentliv kan också vara föreningsliv. I Uppsala hittar du en uppsjö av olika föreningar och sällskap för såväl specifika utbildningar eller andra intresseområden.

Hälsa och motion

Vi vill att du ska må bra! För Uppsalastudenten finns ett stort utbud av träning, friskvård och hälsovård. Studenthälsan stöttar dig som student - både genom att ge energi och ge stöd. I Uppsala finns två toppmoderna träningsanläggningar.

Campus

På universitetets campus möts lärare, studenter och forskare i kreativa miljöer. Varje campus är anknutet till ett eller flera specifika utbildningsområden.

Uppsala universitet har totalt 12 campus. Elva av dem hittar du i Uppsala. Vårt allra nyaste ligger mitt i Visby på ön Gotland, i hamnen och heter Campus Gotland.

Karta och webb-tv: Lär känna ditt campus