Kemin i köket, 7,5 hp
Läsåret 2023/2024
-
VT 2024, Kvällstid, 50 %, Campus
Startdatum: 22 januari 2024
Slutdatum: 31 mars 2024
Sista anmälningsdatum: 16 oktober 2023
Anmälningskod: UU-66570 Anmälan
Undervisningsspråk: Svenska
Studieort: Uppsala
Urval: Betyg (66 %) - Högskoleprov (34 %)
Registrering: 27 december 2023 – 21 januari 2024
Behörighet: Grundläggande behörighet och Kemi 2 eller en grundkurs i kemi om minst 5 hp
Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
Läs mer om avgifter och stipendier.
Anmälningsavgift: 900 kr
Studieavgift, första inbetalningen: 16250 kr
Studieavgift, totalt: 16250 kr
Om kursen
Kursen förklarar egenskaperna hos de många system och processer vi kommer i kontakt med i köket. Speciellt diskuteras olika typer av kolloidala och makromolekylära system såsom emulsioner, skum och geler. Som illustration behandlas mjölkprodukter, såser, glass, choklad samt rengöringsmedel och materialegenskaper hos köksprodukter.
Mer information
Kursplan med litteraturlista
För varje kurs finns en formell kursplan. Den innehåller kursens benämning, omfattning och syfte. I kursplanen får man också upplysningar om huvudsakligt innehåll, kurslitteratur och hur examination går till.
Kontakt
Institutionen för kemi - Ångström
Ångströmlaboratoriet, Lägerhyddsvägen 1 751 20 Uppsala
Box 523, 751 20 Uppsala
Telefon: 018-471 6842
E-post: info-ang@kemi.uu.se