Kemin i köket, 7,5 hp

Läsåret 2023/2024

  • VT 2024, Kvällstid, 50 %, Campus

    Startdatum: 22 januari 2024

    Slutdatum: 31 mars 2024

    Sista anmälningsdatum: 16 oktober 2023

    Anmälningskod: UU-66570 Anmälan

    Undervisningsspråk: Svenska

    Studieort: Uppsala

    Urval: Betyg (66 %) - Högskoleprov (34 %)

    Registrering: 27 december 2023 – 21 januari 2024

Behörighet: Grundläggande behörighet och Kemi 2 eller en grundkurs i kemi om minst 5 hp

Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.

Läs mer om avgifter och stipendier.

Anmälningsavgift: 900 kr

Studieavgift, första inbetalningen: 16250 kr

Studieavgift, totalt: 16250 kr

Om kursen

Kursen förklarar egenskaperna hos de många system och processer vi kommer i kontakt med i köket. Speciellt diskuteras olika typer av kolloidala och makromolekylära system såsom emulsioner, skum och geler. Som illustration behandlas mjölkprodukter, såser, glass, choklad samt rengöringsmedel och materialegenskaper hos köksprodukter.

Mer information

Kursplan med litteraturlista

Kursplan med litteraturlista

För varje kurs finns en formell kursplan. Den innehåller kursens benämning, omfattning och syfte. I kursplanen får man också upplysningar om huvudsakligt innehåll, kurslitteratur och hur examination går till.

Kontakt

Institutionen för kemi - Ångström

Ångströmlaboratoriet, Lägerhyddsvägen 1 751 20 Uppsala

Box 523, 751 20 Uppsala

Telefon: 018-471 6842

E-post: info-ang@kemi.uu.se

Kursexpeditionen för kemi

E-post: kursexp@kemi.uu.se

Telefon: 018-471 37 10, 018-471 37 11