Kemin i köket, 7,5 hp

Läsåret 2021/2022

  • VT 2022, Kvällstid, 50 %, Campus

    Startdatum: 24 januari 2022

    Slutdatum: 3 april 2022

    Sista anmälningsdatum: 15 oktober 2021

    Anmälningskod: UU-66570 Anmälan

    Undervisningsspråk: Svenska

    Studieort: Uppsala

    Urval: Betyg (67 %) - Högskoleprov (33 %)

Behörighet: Grundläggande behörighet och Kemi 2 eller Kemi B (områdesbehörighet A11/14) eller en grundkurs i kemi om minst 5 hp.

Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.

Läs mer om avgifter och stipendier.

Anmälningsavgift: 900 kr

Studieavgift, första inbetalningen: 16250 kr

Studieavgift, totalt: 16250 kr

Om kursen

Kursen förklarar egenskaperna hos de många system och processer vi kommer i kontakt med i köket. Speciellt diskuteras olika typer av kolloidala och makromolekylära system såsom emulsioner, skum och geler. Som illustration behandlas mjölkprodukter, såser, glass, choklad samt rengöringsmedel och materialegenskaper hos köksprodukter.

Mer information

Kursplan med litteraturlista

Kursplan med litteraturlista

För varje kurs finns en formell kursplan. Den innehåller kursens benämning, omfattning och syfte. I kursplanen får man också upplysningar om huvudsakligt innehåll, kurslitteratur och hur examination går till.

Studentportalen

Studentportalen

Studentportalen ger inloggade studenter tillgång till kurs- och programsidor, studieresultat, studieintyg, kårinformation med mer. För att kunna logga in krävs att du skaffar ett studentkonto. Kurs- och programsidor i Studentportalen går också att se utan inloggning här. Sidorna innehåller basinformation samt de funktioner som institutionerna har valt att göra synliga.

Kontakt

Institutionen för kemi - Ångström

Ångströmlaboratoriet, Lägerhyddsvägen 1 751 20 Uppsala

Box 523, 751 20 Uppsala

Telefon: 018-471 6842

E-post: info-ang@kemi.uu.se

Kursexpeditionen för kemi

E-post: kursexp@kemi.uu.se

Telefon: 018-471 37 10, 018-471 37 11