Dietetik och folkhälsa 2019/2020 (15 hp)

VT20, 100 %, Campus

Startdatum: 20 januari 2020

Slutdatum: 25 mars 2020

Sista ansökningsdatum: 15 oktober 2019

Anmälningskod: UU-75015 Anmälan

Undervisningsspråk: Svenska

Studieort: Uppsala

Urval: Högskolepoäng (max 165 hp)

Behörighet: Kostvetenskap A: Näringslära, 30 hp, samt minst 22,5 hp från Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap och matlagningsteknik eller Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap, 15 hp, och genomgången Dietetikens grunder, 15 hp

Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.

Läs mer om avgifter och stipendier.

Anmälningsavgift: 900 kr

Studieavgift, första inbetalningen: 22500 kr

Studieavgift, totalt: 22500 kr

Om kursen

Kursen ger förutsättningar till fördjupade kunskaper och färdigheter i kostvetenskap och dietetik i relation till vanliga folksjukdomar, födoämnesöverkänsligheter och fysisk aktivitet. Teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter som krävs för såväl kostrådgivning som kostplanering behandlas. Vidare ska kursen ge en introduktion till professionen dietist respektive kostvetare.

Mer information

Kursplan med litteraturlista

Kursplan med litteraturlista

För varje kurs finns en formell kursplan. Den innehåller kursens benämning, omfattning och syfte. I kursplanen får man också upplysningar om huvudsakligt innehåll, kurslitteratur och hur examination går till.

Studentportalen

Studentportalen

Studentportalen ger inloggade studenter tillgång till kurs- och programsidor, studieresultat, studieintyg, kårinformation med mer. För att kunna logga in krävs att du skaffar ett studentkonto. Kurs- och programsidor i Studentportalen går också att se utan inloggning här. Sidorna innehåller basinformation samt de funktioner som institutionerna har valt att göra synliga.

Kontakt

Institutionen för kostvetenskap

BMC Husargatan 3 752 37 Uppsala

Box 560, 751 22 UPPSALA