Avancerad sensorisk analysteknik och produktutveckling 2019/2020 (15 hp)

HT19, 100 %, Campus

Startdatum: 6 november 2019

Slutdatum: 19 januari 2020

Sista ansökningsdatum: 15 april 2019

Anmälningskod: UU-25006 Anmälan

Undervisningsspråk: Svenska

Studieort: Uppsala

Urval: Högskolepoäng (max 285 hp)

Behörighet: Examen på grundnivå om minst 180 hp varav minst 60 hp kostvetenskap eller motsvarande.

Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.

Läs mer om avgifter och stipendier.

Anmälningsavgift: 900 kr

Studieavgift, första inbetalningen: 25000 kr

Studieavgift, totalt: 25000 kr

Om kursen

Hur kan livsmedel och maträtter designas så att de bättre kan anpassas till olika målgrupper? Efter de första fem veckorna som omfattar Avancerad sensorisk analysteknik 7,5 hp bjuder kursen på nästa etapp, där målet är att från produktidén, genom produktutveckling med hjälp av faktoriell design och sensorisk utvärdering framställa en färdig produkt. Arbetet ställer stora krav på självständighet, samarbetsförmåga, kreativitet, planeringsförmåga samt företagsamhet i att samarbeta med omvärlden.

Mer information

Kursplan med litteraturlista

Kursplan med litteraturlista

För varje kurs finns en formell kursplan. Den innehåller kursens benämning, omfattning och syfte. I kursplanen får man också upplysningar om huvudsakligt innehåll, kurslitteratur och hur examination går till.

Studentportalen

Studentportalen

Studentportalen ger inloggade studenter tillgång till kurs- och programsidor, studieresultat, studieintyg, kårinformation med mer. För att kunna logga in krävs att du skaffar ett studentkonto. Kurs- och programsidor i Studentportalen går också att se utan inloggning här. Sidorna innehåller basinformation samt de funktioner som institutionerna har valt att göra synliga.

Kontakt

Institutionen för kostvetenskap

BMC Husargatan 3 752 37 Uppsala

Box 560, 751 22 UPPSALA

Helena Elmståhl

E-post: helena.elmstahl@ikv.uu.se

Telefon: 018-471 22 07

Fax: 018-471 22 61