Avancerad sensorisk analysteknik 2019/2020 (7,5 hp)

HT19, 100 %, Campus

Startdatum: 6 november 2019

Slutdatum: 8 december 2019

Sista ansökningsdatum: 15 april 2019

Anmälningskod: UU-25005 Anmälan

Undervisningsspråk: Svenska

Studieort: Uppsala

Urval: Högskolepoäng (max 285 hp)

Behörighet: Examen på grundnivå om minst 180 hp varav minst 60 hp kostvetenskap eller motsvarande.

Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.

Läs mer om avgifter och stipendier.

Anmälningsavgift: 900 kr

Studieavgift, första inbetalningen: 12500 kr

Studieavgift, totalt: 12500 kr

Om kursen

Visst går det att mäta smak! Med hjälp av sensoriska analystekniker och människan som mätinstrument är det möjligt att studera hur sinnen och attityder påverkar upplevelsen av den mat vi äter. Under kursen kommer du att få förståelse för faktorer som påverkar preferenser och matacceptans. Genom såväl teoretiska studier som praktiskt arbete kommer du att få verktyg att genomföra skillnadstester, beskrivande tester och konsumenttester samt göra olika statistiska bearbetningar.

Mer information

Kursplan med litteraturlista

Kursplan med litteraturlista

För varje kurs finns en formell kursplan. Den innehåller kursens benämning, omfattning och syfte. I kursplanen får man också upplysningar om huvudsakligt innehåll, kurslitteratur och hur examination går till.

Studentportalen

Studentportalen

Studentportalen ger inloggade studenter tillgång till kurs- och programsidor, studieresultat, studieintyg, kårinformation med mer. För att kunna logga in krävs att du skaffar ett studentkonto. Kurs- och programsidor i Studentportalen går också att se utan inloggning här. Sidorna innehåller basinformation samt de funktioner som institutionerna har valt att göra synliga.

Kontakt

Institutionen för kostvetenskap

BMC Husargatan 3 752 37 Uppsala

Box 560, 751 22 UPPSALA