Kostvetenskap C: Sociologiska perspektiv på mat, 7,5 hp
Läsåret 2023/2024
-
VT 2024, 100 %, Campus
Startdatum: 15 januari 2024
Slutdatum: 15 februari 2024
Sista anmälningsdatum: 16 oktober 2023
Anmälningskod: UU-75003 Anmälan
Undervisningsspråk: Svenska
Studieort: Uppsala
Urval: Högskolepoäng (max 165 hp)
Registrering: Kontakta institutionen.
Behörighet: Kostvetenskap A: Nutrition (30 hp) och Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap (30 hp), eller Kostvetenskap A (30 hp), Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap (15 hp) och Kostvetenskap B: Dietetikens grunder (15 hp).
Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
Läs mer om avgifter och stipendier.
Anmälningsavgift: 900 kr
Studieavgift, första inbetalningen: 11250 kr
Studieavgift, totalt: 11250 kr
Om kursen
Kursen behandlar centrala ämnen och teoretiska begrepp för att förstå och förklara människors mat och ätande, med särskilt fokus på sociologiska perspektiv. Exempel på klassiska samhällsvetenskapliga frågeställningar som belyses genom att studera och analysera mat och ätande är människors olika livsvillkor och identitetsuttryck, välfärdsstatens organisering, arbetsdelning i hemmet och på arbetsmarknaden, hälsa och det globala konsumtionssamhället.
Mer information
Kursplan med litteraturlista
För varje kurs finns en formell kursplan. Den innehåller kursens benämning, omfattning och syfte. I kursplanen får man också upplysningar om huvudsakligt innehåll, kurslitteratur och hur examination går till.
Kontakt
Karin Hellstadius
E-post: ikv@ikv.uu.se