Hem- och konsumentkunskap, fortsättningskurs för lärare i grundskolan (del 1), 15 hp

Läsåret 2021/2022

  • VT 2022, 100 %, Distans

    Startdatum: 17 januari 2022

    Slutdatum: 23 mars 2022

    Sista anmälningsdatum: 15 oktober 2021

    Anmälningskod: UU-75023 Anmälan

    Undervisningsspråk: Svenska

    Studieort: Uppsala

    Urval: Betyg (60 %) - Högskoleprov (40 %)

    Uppläggning för distanskurs: Fyra obligatoriska träffar i Uppsala à tre dagar, det vill säga totalt tolv dagar. Träffarna består framförallt av seminarier och laborationer i kök. Kommunikationen mellan lärare och student sker genom universitetets digitala lärplattform och mejl. För detta krävs dator med internetuppkoppling.

    Antal obligatoriska träffar: 4

    Registrering: Kontakta institutionen.

Behörighet: 15 hp från Hem- och konsumentkunskap, grundkurs för lärare i grundskolan 30 hp

Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.

Läs mer om avgifter och stipendier.

Anmälningsavgift: 900 kr

Studieavgift, första inbetalningen: 22500 kr

Studieavgift, totalt: 22500 kr

Om kursen

Kursen är en fortsättningskurs som både breddar och fördjupar ämnet hem- och konsumentkunskap. I kursen behandlas bland annat oönskade ämnen i livsmedel samt livsmedelsöverkänslighet. Mat och måltider inom olika  kulturer och sammanhang berörs. Dessutom ingår undervisning om hur Sapere-metoden kan användas för sensorisk träning. I fokus är barns och ungas hälsa i relation till mat.

Mer information

Kursplan med litteraturlista

Kursplan med litteraturlista

För varje kurs finns en formell kursplan. Den innehåller kursens benämning, omfattning och syfte. I kursplanen får man också upplysningar om huvudsakligt innehåll, kurslitteratur och hur examination går till.

Kontakt

Institutionen för kostvetenskap

BMC Husargatan 3 752 37 Uppsala

Box 560, 751 22 UPPSALA

Agneta Andersson

E-post: agneta.andersson@ikv.uu.se

Telefon: 018-471 34 42