Hem- och konsumentkunskap, fortsättningskurs för lärare i grundskolan (del 1), 15 hp

Läsåret 2022/2023

  • VT 2023, 100 %, Distans

    Startdatum: 16 januari 2023

    Slutdatum: 22 mars 2023

    Sista anmälningsdatum: 17 oktober 2022

    Anmälningskod: UU-75023 Anmälan

    Undervisningsspråk: Svenska

    Studieort: Uppsala

    Urval: Betyg (60 %) - Högskoleprov (40 %)

    Uppläggning för distanskurs: Tre obligatoriska campusdagar i Uppsala under kursen. Träffarna består framförallt av seminarier och laborationer i kök. Kommunikationen mellan lärare och student sker genom universitetets digitala lärplattform och mejl. För detta krävs dator med internetuppkoppling.

    Antal obligatoriska träffar på campus: 3

    Registrering: 23 december 2022 – 11 januari 2023

Behörighet: 15 hp från Hem- och konsumentkunskap, grundkurs för lärare i grundskolan 30 hp

Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.

Läs mer om avgifter och stipendier.

Anmälningsavgift: 900 kr

Studieavgift, första inbetalningen: 22500 kr

Studieavgift, totalt: 22500 kr

Om kursen

Kursen är en fortsättningskurs som både breddar och fördjupar ämnet hem- och konsumentkunskap. I kursen behandlas bland annat oönskade ämnen i livsmedel samt livsmedelsöverkänslighet. Mat och måltider inom olika  kulturer och sammanhang berörs. Dessutom ingår undervisning om hur saperemetoden kan användas för sensorisk träning. I fokus är barns och ungas hälsa i relation till mat.

Mer information

Kursplan med litteraturlista

Kursplan med litteraturlista

För varje kurs finns en formell kursplan. Den innehåller kursens benämning, omfattning och syfte. I kursplanen får man också upplysningar om huvudsakligt innehåll, kurslitteratur och hur examination går till.

Kontakt

Institutionen för kostvetenskap

BMC Husargatan 3 752 37 Uppsala

Box 560, 751 22 UPPSALA

Karin Hellstadius

E-post: ikv@ikv.uu.se