Hem- och konsumentkunskap, fortsättningskurs för lärare i grundskolan (del 1), 15 hp

Läsåret 2023/2024

  • VT 2024, 100 %, Distans

    Startdatum: 15 januari 2024

    Slutdatum: 20 mars 2024

    Sista anmälningsdatum: 16 oktober 2023

    Anmälningskod: UU-75023 Anmälan

    Undervisningsspråk: Svenska

    Studieort: Uppsala

    Urval: Betyg (60 %) - Högskoleprov (40 %)

    Antal obligatoriska träffar på campus: 3

    Registrering: Kontakta institutionen.

Behörighet: 15 hp från Hem- och konsumentkunskap, grundkurs för lärare i grundskolan 30 hp

Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.

Läs mer om avgifter och stipendier.

Anmälningsavgift: 900 kr

Studieavgift, första inbetalningen: 22500 kr

Studieavgift, totalt: 22500 kr

Om kursen

Kursen är en fortsättningskurs som både breddar och fördjupar ämnet hem- och konsumentkunskap. I kursen behandlas bland annat oönskade ämnen i livsmedel samt livsmedelsöverkänslighet. Mat och måltider inom olika kulturer och sammanhang berörs. Dessutom ingår undervisning om hur saperemetoden kan användas för sensorisk träning. I fokus är barns och ungas hälsa i relation till mat.

Uppläggning för distanskurs: Tre obligatoriska campusdagar i Uppsala under kursen. Träffarna består framförallt av seminarier och laborationer i kök. Kommunikationen mellan lärare och student sker genom universitetets digitala lärplattform och mejl. För detta krävs dator med internetuppkoppling.

Mer information

Kursplan med litteraturlista

Kursplan med litteraturlista

För varje kurs finns en formell kursplan. Den innehåller kursens benämning, omfattning och syfte. I kursplanen får man också upplysningar om huvudsakligt innehåll, kurslitteratur och hur examination går till.

Kontakt

Institutionen för kostvetenskap

BMC Husargatan 3 752 37 Uppsala

Box 560, 751 22 UPPSALA

Karin Hellstadius

E-post: ikv@ikv.uu.se